Stiftelsen Bibelskolan.com
 

Juldagen Årg 1 - Drömtydning

   Det var alldeles mörkt, bara ett svagt ljus sipprade in genom springorna mellan sovrumsfönstret och rullgardinen. Jag hade vaknat tidigare än jag brukade, för idag fyllde jag åtta år! Jag låg i sängen och väntade på att mamma, pappa och syskonen skulle komma in och gratulera mig.

- Undrar om jag äntligen skall få den där häftiga radiostyrda brandbilen som jag så länge har önskat mig.

   Under en längre tid hade jag hört ljud nerifrån, så nu orkade jag inte vänta längre utan tassade ner till  köket. Hela familjen var samlad kring frukostbordet. Jag satte mig på min vanliga plats, men ingen tycktes lägga märke till mig. Det var inte ens framdukat på min plats, så jag hämtade ett glas ur skåpet.

- Idag fyller Olle år, sade pappa, Jag hade tänkt mig att vi först skulle åka till köpcentrat och handla presenter och sedan äta på en fin restaurang för att fira.

- Jaa, ropade alla, och rusade iväg för att göra sig i ordning. Jag drack mjölk och åt en smörgås, och skyndade mig för att klä mig. När jag kom ut till bilen, så smällde Stina igen dörren precis framför ögonen på mig och bilen körde iväg.

- Konstigt, tänkte jag, de skall fira min födelsedag och glömmer bort att ta mig med!

   Familjen kom hem framåt eftermiddagen, de gav varandra presenter, de spelade spel och lekte lekar. Det verkade nästan som om jag hade blivit osynlig. Då ställde jag mig mitt framför pappa, tårarna rann och jag kunde nästan inte få fram orden:
- Varför bryr ni er inte om mig! Varför får jag inte vara med? Har ni glömt att det är MIN födelsedag ni firar?! Det känns som om jag vore död!!

  Pappa blev alldeles röd i ansiktet av ilska.
- Här ordnar jag en trevlig dag för oss alla och nu vill du förstöra allt. Han tog mig i armen och skakade om mig...

 


... Jag vaknade, mamma stod och ruskade mig.
- Vakna, Olle! Visserligen är det julafton, men du behöver ju inte sova bort hela dagen för det.

- O vilken hemskt dröm jag hade, sade jag, och sedan berättade jag hela drömmen för mamma. Tror du att drömmen betyder något?
- Ja. Det var verkligen en konstig dröm, sade hon, men vad skulle den kunna betyda?

 


   Du behöver inte vara rädd, vi skulle aldrig glömma digdin födelsedag. Skynda dig upp nu för vi har mycket att göra idag: Klä julgranen, duka julbordet och du måste julstäda ditt rum innan du får se Kalle Anka och sen kommer ju tomten.


   Då hörde jag hur kyrkklockorna ringde.

- Varför ringer klockorna, mamma?

- Jag vet inte, det kanske är någon som är död eller så firar man gudstjänst i kyrkan, men vem har väl tid att gå i kyrkan en sån här dag. Förresten - lyssna! De sjunger min favoritjulsång på TV: Kristus till jorden är kommen, oss är en Frälsare född...

Lars Fröjmark
Kyrkoherde emVåra systersajter

Här finns länkar till god bibelundervisning av kända bibellärare.

Jesus för dig
Jesus för dig
Bönenätverk
Bönenätverk
Bibelskolan Ung
Bibelskolan ung
Himmelskt söndagsgodis
Rött kors designat av prof. Erik Lundberg
Bengt Pleijels blogg

Våra systersajter

Här finns länkar till god bibelundervisning av kända bibellärare.

Jesus för dig
Jesus för dig
Bönenätverk
Bönenätverk
Bibelskolan Ung
Bibelskolan ung
Himmelskt söndagsgodis
Rött kors designat av prof. Erik Lundberg
Bengt Pleijels blogg