Stiftelsen Bibelskolan.com
 

Sjätte söndagen efter trefaldighet - Årg 2 - Kristen tro - en relation. Inte en religion!

 

"Om någon vill gå i mina spår måste han förneka sig själv och ta sitt kors och följa mig" - säger Jesus  i söndagens evangelietext. Kristen tro är att ha en relation till Jesus. Att vara uppkopplad till Jesus. Att ha honom som nr 1 - inte 9 eller 4 - utan 1 i sitt liv.

 Men så kanske invändningarna kommer: jag vill inte bli kristen, för jag blev tvingad som barn. Prästerna och pastorerna är bara ute efter mina pengar. Jag tycker det räcker att vara kristen vid speciella tillfällen, som jul och påsk. Kristna är bara hycklare - de tror att de är bättre än andra. Det finns så många religioner - jag kan inte bestämma mig. Jag var kristen tidigare, men det blev så tråkigt, så jag slutade. Ingen av mina vänner är kristna. Kyrkan är för kall på vintern och för varm på sommaren. Jag tänker bli kristen när jag blir äldre. Jag har helt enkelt inte tid att bli kristen.

 Jämför om du skulle ha de invändningarna också mot att t.ex. tvätta sig. Då skulle det låta så här:
 Jag tvättar mig inte, för jag blev tvingad som barn att tvätta mig. Tvåltillverkarna är bara ute efter mina pengar. Jag tvättar mig bara vid speciella tillfällen, till jul och påsk. Folk som tvättar sig är bara hycklare- de tror de är renare än andra. Det finns så många tvålsorter - jag kan inte bestämma mig. Jag brukade tvätta mig tidigare, men det blev så tråkigt, så jag slutade. Ingen av mina vänner tvättar sig. Badrummet är för kallt på vintern och för varmt på sommaren. Jag tänker börja tvätta mig när jag blir äldre. Jag har helt enkelt inte tid att tvätta mig.

 Nej, börja tvätta dig idag. Jesus, Guds sons, blod renar dig och mig från all synd. (1 Joh. 1:7) Säg bara: Jesus, förlåt mig mina synder. Jag har gått min egen väg och det blev så tokigt och tråkigt. Nu tar jag emot dig som Herre i mitt liv. Tack, Jesus, för att du går in och bor där. Tack att jag nu är ett Guds barn.

  Jag bad ungefär så den 5.8. 1962, när jag bestämde mig för att följa Jesus. Jag hade läst Rom. 10:9-10: "Om du med din mun bekänner att Jesus är Herre och i ditt hjärta tror, att Gud har uppväckt honom från de döda, då blir du frälst".  Jag blev döpt som barn den 30.3. 1946 i Hammerdals kyrka uppe i Jämtland, men den 5.8. 1962 tog jag emot detta personligen, då jag beslöt mig för att följa Jesus och Jesus flyttade in i mitt liv. Då blev det en ny ägare av affären.

Carl-Erik Sahlberg

 Våra systersajter

Här finns länkar till god bibelundervisning av kända bibellärare.

Jesus för dig
Jesus för dig
Bönenätverk
Bönenätverk
Bibelskolan Ung
Bibelskolan ung
Himmelskt söndagsgodis
Rött kors designat av prof. Erik Lundberg
Bengt Pleijels blogg

Våra systersajter

Här finns länkar till god bibelundervisning av kända bibellärare.

Jesus för dig
Jesus för dig
Bönenätverk
Bönenätverk
Bibelskolan Ung
Bibelskolan ung
Himmelskt söndagsgodis
Rött kors designat av prof. Erik Lundberg
Bengt Pleijels blogg