Stiftelsen Bibelskolan.com
 

Annandag påsk, Årg 1 - Möten med Jesus då och nu!

 

Luk 24:13-35

Det viktigaste tecknet på att Jesus är uppstånden och lever är att människor då och människor nu möter honom. Detta är ju fullt logiskt, har någon blivit levande igen  då måste man kunna träffa honom. 

Emmausvandringen hör till de tydligaste mötena då och den är en god undervisning  för människor i alla tider att meditera över. Läs profetiorna, stanna till vid händelserna i Jerusalem  och kom till nattvardsbordet. Så skapas möten med Jesus. Och sedan blir det bara fler och fler möten. ”Mer än 500 bröder vid ett och samma tillfälle” säger Paulus i 1 Kor 15:5. Och då var nog inte kvinnor och barn inräknade.

För några söndagar sedan satt jag mitt emot några familjer, som tvingats  fly från Syrien.  De bodde på en förläggning och på söndagen var det naturligt för dem att gå till kyrkan. Den lokala församlingen gjorde en berömvärd insats för att hjälpa dem. Efter en stund, vid kyrkkaffet, fick en av männen ordet inför de församlade och han gav ett klart och trovärdigt vittnesbörd på god engelska om hur familjen, gång på gång under sin flykt undan kriget , fått möta Jesus och utan hans hjälp hade de aldrig klarat sig. Rent konkret var han där och ordnade till det som verkade omöjligt. 

I flera TV-program den senaste tiden har Sebbe Staax från hiphopgruppen Kartellen berättat om hur han mitt i sitt träsk av droger och kriminalitet mött Jesus tack vare några ungdomars hjälp i en församling. Förr var söndagen en hemsk dag för honom, dagen efter, nu är det den dag då han får möta sin Frälsare om och om igen, han som förvandlat allt.

En vetenskapsman berättade, att han så ofta han kunde, gick på nattvardsmässor. Där fick den förnuftsmässigt undersökande forskaren möta en annan verklighet, en levande person, Jesus Kristus.

Jag själv bar med mig en prästkallelse se´n barnsben. I tonåren kom andra tankar, egna tankar. Valet till gymnasiet föll på det som nu eller i varje fall ett tag tidigare kallades Na-linjen. Men Jesus ville annorlunda. En solig eftermiddag på våren i 1:a ring(klass) blev mötet över den öppna bibeln med Jesus så starkt, att jag  sadlade om och gick över till helklassisk linje.

Och på den vägen är det fortfarande efter 63 år.  

Vi känner nog igen oss lite var i lärjungarnas vittnesbörd där i Emmaus: ”Brann inte våra hjärtan när han talade till oss på vägen  och utlade skrifterna för oss”,  Och i beskrivningen: ”När han sedan låg till bords med dem tog han brödet, läste tackbönen, bröt det och gav åt dem. Då öppnades deras ögon och de kände igen honom.”

 

Våra systersajter

Här finns länkar till god bibelundervisning av kända bibellärare.

Jesus för dig
Jesus för dig
Bönenätverk
Bönenätverk
Bibelskolan Ung
Bibelskolan ung
Himmelskt söndagsgodis
Rött kors designat av prof. Erik Lundberg
Bengt Pleijels blogg

Våra systersajter

Här finns länkar till god bibelundervisning av kända bibellärare.

Jesus för dig
Jesus för dig
Bönenätverk
Bönenätverk
Bibelskolan Ung
Bibelskolan ung
Himmelskt söndagsgodis
Rött kors designat av prof. Erik Lundberg
Bengt Pleijels blogg