Stiftelsen Bibelskolan.com
 

Annandag påsk, Årg 2 - Huru ljuvliga äro icke dina boningar?

 

Huru ljuvliga äro icke dina boningar?
Wie Lieblich sind Deine Wohnungen?

På min väg till morgonbönen ger dessa ord mig den hjälp jag behöver för att hitta till sanningen och bli stilla och veta att Herren är Gud.
Nyss sprängdes en bomb i Bryssel åverkningarnas krutrök och spikbomber känns fortfarande genom tv-rutan.
Det ofattbart onda har krupit inpå mig ytterligare.

Det muslimska högsta rådet i Bryssel
uttalade sig strax efter det ofattbart onda dådet om att i Bryssel råder fred på gator där judar, kristna och muslimer bor tillsammans. Nu har denna ljuvliga fred blivit hotad och attackerad. Det muslimska rådet betecknade dådet som en synd. I Sverige finns ingen synd längre, och därmed ingen syndaförlåtelse. Missförstå mig rätt, det finns synd, skuld och syndaförlåtelse men tyvärr mest i ordbokens-, psykologins- och kyrkans värld. Förr var Brahms vackra stycke  med psaltarens ord "Huru ljuvliga är icke dina boningar" en källa till fred, frid och styrka att överleva det svåra och jobbiga som inträffar i våra liv. För den "moderna svensken" är detta tyvärr många gånger bara en dammig historiebeskrivning. Ett eko av någonting som våra förfäder inte förstod bättre.

Har orden mist sin kraft? Är saltet inte salt längre och tänds ljuset inte i mörkret? Jo, för stilla i mitt sinne denna morgon sjungs i mitt minnes korridor en psalm från 1700 talet, då Brahms skrev Huru ljuvliga äro icke dina boningar? Och Jesu förlåtelse manifesteras sällan så starkt som denna påskhelg. Denna påskmorgon kommer Jesus själv och vandrar obemärkt in bredvid min sida och tröstar mitt hjärta med ord och toner, och jag får bli stilla och veta att Herren är Gud. Och mitt hjärta glöder likt den vid upprättelsens Galileiska sjö. Och mitt hjärta brinner förvissat om att på Guds gata, där hans möjligheter och boningar räckes oss, vill jag älska min nästa sida vid sida.

Obemärkt går han med mig och bryter ny mark med sin kropp och sitt blod. Han sänder oss som vanliga människor bland smutsiga bomber och giriga system. Kärlekens väg är bara ljuvlig när Jesus går med, och det har han lovat att göra. Då brinner våra hjärtan i mörkret.Våra systersajter

Här finns länkar till god bibelundervisning av kända bibellärare.

Jesus för dig
Jesus för dig
Bönenätverk
Bönenätverk
Bibelskolan Ung
Bibelskolan ung
Himmelskt söndagsgodis
Rött kors designat av prof. Erik Lundberg
Bengt Pleijels blogg

Våra systersajter

Här finns länkar till god bibelundervisning av kända bibellärare.

Jesus för dig
Jesus för dig
Bönenätverk
Bönenätverk
Bibelskolan Ung
Bibelskolan ung
Himmelskt söndagsgodis
Rött kors designat av prof. Erik Lundberg
Bengt Pleijels blogg