Stiftelsen Bibelskolan.com
 

Vad som väntar oss i kapitel 1

Huvudtema: Kärleken börjar nedifrån.

Vandringsstigar 1–11

(förkortas VS + nummer)

VS 1 startar med att Paulus presenterar sig som tjänare. Han kommer nedifrån precis som Jesus: I tjänargestalt kom Ordet till oss och försonade allt, steg ner i vår skuld och vårt lidandes djup och älskade världen tillbaka till Gud. Det brustna blev helt i hans kärlek till oss på Golgata kors (Sv Ps 62:2). Här får vi modellen för hur vi ska kunna älska Sverige tillbaka till Gud. Han kallar oss att vara hans redskap.Och redskapen börjar nedifrån. En kristen underkastar sig ingen men underordnar sig alla. Gud kallar inte alltid de skickligaste. Men dem han kallar gör han dugliga att vara tjänare (2 Kor 3:6). Att spela herre klarar vi på egen hand. Men för att bli dugliga som tjänare krävs både omformning och utbildning. Det får vi i detta brev.

Lägg märke till de tre benämningarna på oss kristna i VS 2. Där slår emot oss en doft av rosor och salighet. Andas in och låt ditt hjärta glädjas. Gud vill något STORT med oss när vi vänder om och blir som BARN!

Läs VS 3 som en hälsning till oss. Lägg märke till att Paulus räknar med att när Herren får ta hand om oss, får vi något att ge till andra. Vi bjuder på frukt.

På VS 4 och 5 får vi ta emot kraften till vår tjänargärning. Det händer mycket med oss när vi upptäcker och tar emot Rättfärdigheten från Gud. Det är en gåva vi får gratis, när vi säger nej till kravmakter och andra herrar och damer och bekänner Jesus som vår Herre och Frälsare. VS 6 till VS 11 tar oss in i en hälsokontroll. Hur står det till med oss i gamla Sverige? Vad ser du när du ser på situationen i Sverige idag? Mycket är fint. Vi har rätt att vara stolta. Men varför mår vi inte bra när vi har det så bra? Tidningar och TV berättar varje dag hus sjukt det kan vara. Det ruttnar och stinker. Kärlekens Gud reagerar, då vi förstör livet för oss och för andra. Orden om Guds vrede är kärlekens reaktion mot ondskan. De orden både skakar oss, rör oss och berör oss. Där nere i nöden ropar vi: Herre, förbarma dig över OSS!Våra systersajter

Här finns länkar till god bibelundervisning av kända bibellärare.

Jesus för dig
Jesus för dig
Bönenätverk
Bönenätverk
Bibelskolan Ung
Bibelskolan ung
Himmelskt söndagsgodis
Rött kors designat av prof. Erik Lundberg
Bengt Pleijels blogg

Våra systersajter

Här finns länkar till god bibelundervisning av kända bibellärare.

Jesus för dig
Jesus för dig
Bönenätverk
Bönenätverk
Bibelskolan Ung
Bibelskolan ung
Himmelskt söndagsgodis
Rött kors designat av prof. Erik Lundberg
Bengt Pleijels blogg