Stiftelsen Bibelskolan.com
 

Vandringsstig 6:

Guds vrede uppenbaras från himlen

Kom helige Ande …


Guds vrede uppenbaras från himlen över all ogudaktighet och

orättfärdighet hos människor som i orättfärdighet undertrycker

sanningen.

Rom 1:18

Guds vrede – vad är det?

Det är kärlekens våldsamma reaktion mot ondskan. Gud i himlen är inte likgiltig för vad som händer på jorden. Han reagerar. Han blir upprörd, då han ser hur hans människobarn hamnat hos Guds fiende och har det svårt…

Guds vrede uppenbaras från himlen.

Guds vrede är Guds nitälskan – Gud älskar med nit! Han har en glödande iver för det som är gott. Genom Hosea säger Gud: Mitt hjärta vänder sig i mig, all min barmhärtighet vaknar (Hosea 11:8). Guds kärlek brinner. Den kan vara en värmande eld, som får det frusna inom oss att smälta (Psalt 147:18). Den kan göra våra hjärtan brinnande (Luk 24:32) och få det att brinna i vår ande (Rom 12:11). Men Guds kärlek kan också vara en förtärande eld, som avslöjar och förtär allt ont. Den kommer över …

all ogudaktighet och orättfärdighet hos människor som i orättfärdighet undertrycker sanningen.

Lägg märke till bokstaven o i ordet ogudaktighet. Den Onde älskar bokstaven o. Han har hört den i vår tillbedjan av Gud: O Herre Gud. O Guds lamm. O salighet, O gåtfullhet, O Kristi törnekrona. O – det ger en känsla av tillbedjan, kärlek, hängivenhet.

Men Satan knycker denna bokstav och använder den på sitt sätt. Allt vad den Onde gör är av OndO. Han sätter o framför salighet, en då blir det osalighet. Frid blir ofrid. Lycklig blir olycklig. Vänlig blir ovänlig. O är den tommaste av bokstäver. Det snurrar bara runt och runt omkring tomheten. Allt som är fint och rätt och vackert vrider han till sin motsats.

Ogudaktighet – man vänder ryggen åt Gud och kanske säger att Gud inte finns. Men vänder man ryggen åt Gud, vänder man ansiktet mot Guds fiende. Man fångas av makter och krafter som lurar mig att undertrycka sanningen Man håller sanningen fången (Bibel 2000), sanningen som vill hjälpa mig att leva rätt. Men när man tar det lätt med det som är rätt går det snett. Om du gör sanningen till en fånge, upptäcker du snart att sanningen är svår att behålla i häktet. Sanningen kan man tortera. Man kan korsfästa den. Man kan låsa in den i mörk grav. Men Han som är Sanningen (Joh 14:6) står upp ur sin grav. Han går ut i friheten. Men du själv blir fången av orättfärdighet. Var och en som gör synd är syndens slav (Joh 8:34). Man själv blir fånge, men sanningen går fri. Och där i fängelset förstår jag vad jag missat. Ordet synd betyder att missa målet.

Stanna till, tänk, tala med Gud om det du läst.

bibelskolan_img

 

 Våra systersajter

Här finns länkar till god bibelundervisning av kända bibellärare.

Jesus för dig
Jesus för dig
Bönenätverk
Bönenätverk
Bibelskolan Ung
Bibelskolan ung
Himmelskt söndagsgodis
Rött kors designat av prof. Erik Lundberg
Bengt Pleijels blogg

Våra systersajter

Här finns länkar till god bibelundervisning av kända bibellärare.

Jesus för dig
Jesus för dig
Bönenätverk
Bönenätverk
Bibelskolan Ung
Bibelskolan ung
Himmelskt söndagsgodis
Rött kors designat av prof. Erik Lundberg
Bengt Pleijels blogg