Stiftelsen Bibelskolan.com
 

14 e Tref - VAKNA SVERIGE!!!

 

Enheten i Kristus

VAKNA SVERIGE!!!

Ledare över hela Sverige manar sina anställda.

Hur ser det egentligen ut?

 

En förman överröstar byggets oväsen och meddelar att byggare och takläggare måste använda säkerhetsanordningarna.

Selar spänns fast.

En löjtnant manar soldater till samling inför dagens övning och ber dem vara stridsberedda för när som helst kan det bli skarpt läge. Fokuseringen är omedelbar.

En reklambyråchef är vaken hela natten för att få ett reklamutskick exakt rätt riktat för den målgrupp en kund vill nå.

De anställda följer chefens exempel och arbetar tills de är klart.

Hotellchefen Petter Stordalen smattrar upp på en MC på Clarion Hotels Vinterkonferens stora scen för att göra en häpnadsväckande entré på konventet. Medarbetarna blir imponerade och sträcker sig jublande över sina goodiebags som står på borden framför dem. Petter ger tillbaka för allt det goda arbete som gjorts. De tar sig an de nya mål som sätts upp för året som kommer.

 

Kraften som skapade hela universum  - Gud allsmäktig - lägger fram en gratis rustning att ta på och manar de sina att inte vara rädda utan strida för det goda, kallar dem till att lyssna till hans röst och göra hans vilja. Uppdraget hans barn har fått innebär att göra Gud så känd att det känns. Fastän de som tror på Gud hotas, förföljs och förlöjligas dagligdags vill de ändå inte ge upp. Gud säger till dem:

 -Ni är ju kallade till frihet bröder!

Den friheten finns ingen annan stans.

 

Ledaren i kyrkan dör för sin hjord, uppstår igen med dödens nyckel i hand och för dem på bete på gröna ängar och för dem till vatten där de finner ro. Han lovar dem evigt liv (som de inte heller finner någon annan stans).

 

Här kan vi kristna finna enhet.

Här källan är ren och klar, och där bordet dignar av delikatesser att dela i Herrens överflöd, där är det lättare att le mot en meningsmotståndare.

 

Men har vi inte fjäll för våra ögon?

Är Guds härlighet mindre underbar och har Guds himmel en smalare spalt i nuet bara för att vi är osams? Nej.

Hans helighet är per definition oförändrad.

Även om vår vardag är grå och smaklös.

Även om medarbetarna inte förstår enklaste sak.

Även om dagspressen frustar dig i hasorna och du är rådvill mot mängden av människor som behöver Guds ord, men är så i grunden vilseledda av dagens samhälle att till och med vissa fästen för helighet överlag inte går att uppbringa längre. De vill inte. De sysslar inte till sånt.

Men, även då är Gud Helig.

Även om böner man ber inte verkar bli hörda.

Även då är Gud helig.

Uppdraget Guds barn har är att älska Gud och varandra och att gå ut och göra alla folk till lärjungar. Hur gör man det utan fäste? Utan minsta förförståelse för Helighet?

 

Här har vi svaret och grunden till problematiken.

Man gör inte det. Gud gör det. Det är hans skapelse som vi har fällt, och vi är satta att leva och verka i den (men inte av den).

Det är Gud som all ära skall ha. Gud ger oss blicken för varandra.

 

Men vi människor ser snett på varandra, och vi delar inte med oss av Guds tillgivenhet och kärlek till dem som inte bekänner sin tro exakt som vi, genom att läsa samma tidning som vi eller be på rätt sätt. (Mitt sätt.)

Vi gör fel. Vi står upp och försvarar tron, och Guds ord. Vi gör rätt och mitt i allt går vi fel.

 

Bönen för denna dagen måste bli att Gud skall gripa in och göra oss enade. Ingen kan ena en splittrad kyrka så som den ende, sanne Herden. Vi är alla med i hans splittrade och rädda hjord, och han ser oss och älskar oss som sin eget barn. Vi haltar och lider av trötthet och vanmakt. Gud ser oss. Och sakta för han moderfåren fram, klockklingandes och manandes till fåren bakom. Sakta.

 

Vi verkar bara tro på långfredagen i Svenska Kyrka. Ett steg av alla i Guds plan.

Vill vi inte se trestegshoppet Gud gör rakt in i våra hjärtan?

Likt ett vaccin tas i en hel dos med olika komponenter för att ge ett fullgott skydd, måste Gud verka i oss genom hela hans räddningsplan för oss:

Offret på långfredagen,

Ordets uppfyllelse genom uppståndelsen och

Utgjutandet av Den Helige Anden i Pingstens under.

 

Ta in hela sanningen och låt den verka som ett vaccin mot allt ont:

Jesus dog, det har historiker bekräftat. En tredjedel av vaccinet insprutat.

 

Dra nu inte ut sprutan.

 

Intravenöst behöver vi hela dosen för att den skall verka mot det onda som ständigt omger oss så länge vi lever här. Ondskan fungerar nämligen fastklibbande. Den binder oss i trasiga mönster som får oss att upprepa destruktivitetens och tomhetens farliga gärningar mot oss själva och dem runt oss. Vi behöver sitta kvar och få den fulla dosen av sanningen när det gäller Gud.

 

Korset är grunden till sanningen. Döden han led var ett frivilligt kärleksoffer. Den spjutspetsen mot döden har ingen funktion utan fortsättningen och den andra delen av tre.

Att Gud uppstod från det döda.

Vi agerar som om vi bara har fått reda på att han dog, men att Gud skulle vara helig och den mäktigaste som var och är och skall komma är något vi monterar ned i våra diskussioner. Man vill ju inte komma på kant med någon. Men att det inte finns en endaste liten sak som kan hålla kvar Jesus i dödsriket är ju hela poängen med att han dör för våra synders skull. Vi behöver inte vara rädda för något efter påskdagens uppståndelse.

 

Vaccinet i sin helhet täcker den skapelse som vi är, designade endast att älska Gud och varandra, förlåta i kraften av Guds Ande och samt koppla upp oss genom vårt enkla ja till Gud och få den kraftkälla som Gud vet vi behöver i det dagliga, stundliga.

 

Från Guds ledarskap utgår en levande församling:

 

Så tag på hela rustningen Gud ger oss varje dag.

Vi går som får bland vargar.

 

Så vakna Sverige! Den rustning Gud ger dig är inte den medeltida, aningen för trånga plåtskjul som svängts klantigt efter dina former. Vi har alla sett alldeles för många (mer eller mindre bra) filmer där ett svärd klyver en hjälm, för att vi skulle vilja ta på oss den rustning vi sett i filmer. Dock är vi kallade till friheten i Kristus, och då innebär det att vår rustning är andlig och har finesser som bara skapelsens Herre kan tänka ut.

Vi går ut med glädje, förs framåt i strid och höjder och berg skall jubla när vi går fram med glädjerop. Och träden på marken skall klappa i händerna.

 

Så låt Gud injicera dig med ett väckelseserum. Sitt kvar och lyssna klart till hans röst genom och inuti i dig. Låt honom få chans att tala om för dig hur mycket han älskar dig utan att du måste känna måsten. Vi blir stilla och vet att Herren är Gud.

 

Låt telefonen vila på ljudlöst och lär av den; gå du in i nästa rum och

stäng av och be en bön om att han skall hjälpa dig att stänga av allt och ägna dina tankar helt åt Herren Gud. Vi söker först Guds rike, så att det andra skall tillfalla oss.

 

När du är fri och tillsammans med Helige Gud och hans helande av dig, kommer bordet att dukas för dig. Vatten springa ur öknen mest otippade klippa. Då kommer friden från ovan sänkas över dig. När du går med Gud kommer livet du lever att dö, men du kommer uppstå med Kristus och leva i honom. Vi älskar vår nästa som oss själva.

 

God morgon.

 Våra systersajter

Här finns länkar till god bibelundervisning av kända bibellärare.

Jesus för dig
Jesus för dig
Bönenätverk
Bönenätverk
Bibelskolan Ung
Bibelskolan ung
Himmelskt söndagsgodis
Rött kors designat av prof. Erik Lundberg
Bengt Pleijels blogg

Våra systersajter

Här finns länkar till god bibelundervisning av kända bibellärare.

Jesus för dig
Jesus för dig
Bönenätverk
Bönenätverk
Bibelskolan Ung
Bibelskolan ung
Himmelskt söndagsgodis
Rött kors designat av prof. Erik Lundberg
Bengt Pleijels blogg