Stiftelsen Bibelskolan.com
 

Vandringsstig 63:


Jesus är Herren – därför kan du bli fri, modig och het

Kom helige Ande …


Vad säger den då? Ordet är dig nära, i din mun och i ditt hjärta,

nämligen trons ord som vi predikar. Om du därför med din mun

bekänner att Jesus är Herren och i ditt hjärta tror att Gud har

uppväckt honom från de döda, skall du bli frälst. Ty med hjärtat

tror man och blir rättfärdig, med munnen bekänner man och blir

frälst. Skriften säger: Ingen som tror på honom skall stå där med

skam. Det är ingen skillnad mellan jude och grek. Alla har en och

samme Herre, och han ger sina rikedomar åt alla som åkallar

honom. Ty var och en som åkallar Herrens namn skall bli frälst.

Rom 10:8–13

Detta är de första kristnas glada bekännelse: JESUS ÄR HERREN. Den kan också bli de sista kristnas stora glädje. Alla tungor skall bekänna, Gud, Fadern, till ära att Jesus Kristus är HERREN (Fil 2:11). Jesus har fått namnet över alla namn, Guds eget namn – HERREN.

Du håller dig till en som är starkare än alla makter och krafter som förstör livet. Den som hjälper dig att hitta in i denna bekännelse är din personlige Hjälpare, den helige Ande. Ingen kan säga ”Jesus är Herren” annat än i kraft av den helige Ande (1 Kor 12:3). Den helige Ande hjälper dig att koppla på kraften genom bön och bibellyssning. Både mun och hjärta engageras. Tre gånger talar Paulus här om mun och hjärta. Ditt hjärta är ditt inre kärleksrum. Det kan se skräpigt ut därinne. Ett smutsigt stall. Men han som en gång överraskade oss genom att landa i Betlehems krubba, kan komma in just till dig. ”Ack Herre Jesus hör min röst, red dig en krubba i mitt bröst” (Så skrev Luther ursprungligen i Sv Ps 125:13. När psalmen flyttade till Sverige förvandlades krubban till tempel.)

Trons ord som vi predikar kommer dig mycket nära. Det rör vid din mun och ditt hjärta. De ord du lägger på ditt hjärta (5 Mos 6:6) går in i blodomloppet, påverkar händer och fötter, fingrar och tår och stiger så småningom dig åt huvudet. Ty vad hjärtat är fullt av det talar munnen (Matt 12:34).

Det är mycket som kan hända då du åkallar Herrens namn. Du blir

FRI – Om du därför med din mun bekänner att Jesus är Herren och i ditt hjärta tror att Gud har uppväckt honom från de döda, skall du bli frälst. Du sjunger: Livet vann, dess namn är Jesus!

Du blir frälst. Du blir fri och räddad från alla herrar och makter och människor som fångat dig, förtryckt dig. Jesus, den störste av alla sophämtare, lyfter av och bär bort alla dina synder, när du ger dem till honom. Du blir fri och räddad från dig själv och från högmod och lågmod som gör att du bara blir sittande och suckande, full av självömkan med sura tankar, förakt och jämförelser.

Det är mycket som kan hända då du åkallar Herrens namn. Du blir

MODIG – Ty med hjärtat tror man och blir rättfärdig, med munnen bekänner man och blir frälst. Skriften säger: Ingen som tror på honom skall stå där med skam.

Ja, du slipper att stå där och skämmas. Se, jag lägger i Sion en hörnsten, och den som tror på den skall aldrig komma på skam (1 Petr 2:6). När skammen kommer bort, kan du räta på ryggen, bli modig och tuff till Herrens ära.

Det är mycket som kan hända då du åkallar Herrens namn. Du blir

HET – Det frusna inom oss smälter. Det blir varmt inombords. Vi ser med kärlek på dem vi har det svårt med. Vi ställer oss nedanför tronen och fäster våra ögon på Jesus, HERREN, och börjar ana vad det betyder att alla har en och samme Herre. Vi lyfter händerna mot Honom som ger sina rikedomar åt alla som åkallar honom, både till den som är jude eller grek, svensk eller invandrare, svart eller vit. Ty var och en som åkallar Herrens namn skall bli frälst.

Stanna till, tänk, tala med Gud om detta som du nu läst.Våra systersajter

Här finns länkar till god bibelundervisning av kända bibellärare.

Jesus för dig
Jesus för dig
Bönenätverk
Bönenätverk
Bibelskolan Ung
Bibelskolan ung
Himmelskt söndagsgodis
Rött kors designat av prof. Erik Lundberg
Bengt Pleijels blogg

Våra systersajter

Här finns länkar till god bibelundervisning av kända bibellärare.

Jesus för dig
Jesus för dig
Bönenätverk
Bönenätverk
Bibelskolan Ung
Bibelskolan ung
Himmelskt söndagsgodis
Rött kors designat av prof. Erik Lundberg
Bengt Pleijels blogg