Stiftelsen Bibelskolan.com
 

Juldagen årg 3 - Det var knôkat

Det var knôkat

   Hotellägaren, Johannes Johannesson var nöjd, hotellet var helt fullbelagt! Mer än fullbelagt egentligen. Till och med i hans egen lilla våning var alla rummen fulla av gäster. I badkaret hade man bäddat för två små barn och i städskrubben hade en ung kvinna tillrett sitt nattläger. Han prisade kejsaren som hade ordnat med skattskrivning så lägligt när turistperioden var över. Nu räknade han med att kunna fylla kassakistorna och att hotellets framtid var tryggad.
   Han satt och filosoferade i den lilla kuren alldeles innanför hotellets port, klockan var väl omkring två på natten, när han väcktes av att någon bankade på dörren...

   Johannes Svensson hade satt sig vid brasan i sin älsklingsfåtölj, han var helt slut. Hans hustru, Anna, hade suttit vid hans sida tills alldeles nyss, men hade rusat iväg för att göra färdigt något hon glömt i köket. Han tyckte att det verkade bli mer och mer man måste hinna med till jul. Han kunde inte påminna sig att det hade varit så mycket julpynt och julstök andra jular. Både han och Anna tyckte att det var viktigt med en traditionell jul. Han hade tidigt huggit tre julgranar, en för terassen och en i varje våningsplan. Han hade också fixat alla de elektriska ljusen, det hade tagit honom åtskilliga timmar. Det var så mysigt att komma hem från jobbet vid den här tiden och mötas av två stora upplysta trädgårdstomtar, likt två skyltvakter vid garageuppfarten, hela huset upplyst av olika kulörta lyktor och blinkande ljusslingor, som lyste så hemtrevligt i mörkret. En del tyckte att det var överdrivet mycket, men det skulle ju synas att det var jul!
   Barnen och barnbarnen skulle komma efter Kalle Anka, och han väntade med spänning på att få se deras tindrande ögon, när de fick se alla klapparna under granen, allt julgodis och all den goda maten!
   Han väcktes i sina funderingar över att någon ringde på dörren...

   Ja det bankade på hotellporten och ringde på villadörren.

   Utanför dörren stod en man och en höggravid kvinna.
- Har ni plats för min fru och mig och vårt barn som snart skall födas? frågade mannen. - En ängel har sagt oss att Han är hela världens frälsare.
- Ni måste skämta, här finns ingen plats, det är fullt överallt! svarade Johannes.
(Både villaägaren och hotellägaren.)

   Se, jag står vid dörren och bultar. Om någon hör min röst och öppnar dörren skall jag gå in till honom och äta med honom och han med mig.

   Har du och jag plats för Världens Frälsare denna jul, eller är det för knôkat?

Johannes uppenbarelse 3:20

Lars Fröjmark
kyrkoherde emeritus
GlimåkraVåra systersajter

Här finns länkar till god bibelundervisning av kända bibellärare.

Jesus för dig
Jesus för dig
Bönenätverk
Bönenätverk
Bibelskolan Ung
Bibelskolan ung
Himmelskt söndagsgodis
Rött kors designat av prof. Erik Lundberg
Bengt Pleijels blogg

Våra systersajter

Här finns länkar till god bibelundervisning av kända bibellärare.

Jesus för dig
Jesus för dig
Bönenätverk
Bönenätverk
Bibelskolan Ung
Bibelskolan ung
Himmelskt söndagsgodis
Rött kors designat av prof. Erik Lundberg
Bengt Pleijels blogg