Stiftelsen Bibelskolan.com
 

Sexagesima årg 2 - Poliser blev gripna!

 

Jag är ingen vekling! Jag har varit med om en hel del tuffa tag! T ex när jag ensam kastade ut tre fulla soldater från tempelområdet i förra veckan. Jag har aldrig tagit mutor. Jag är inte heller lättrörd och har inte imponerats av prästernas undervisning. En polisman får inte låta sig påverkas. Han måste göra sin plikt.
   Igår var allt annorlunda. Jag och två kolleger blev utsända på ett rutinuppdrag. Vi skulle fängsla en upprorsmakare. När vi kom fram till platsen, en av templets pelargångar, så stod mannen där och predikade. Han såg inte ut som en uppviglare. Vi blev fängslade när vi lyssnade på den person som vi skulle fängsla. Gripna av hans budskap! Jag har aldrig hört någon tala som den mannen!
   Jag såg i hans ögon att han verkligen menade det som han sade. När han berättade om Guds kärlek till varje människa var det som om Guds kärlek flödade runt omkring mig. När han talade om tillit till Gud blev jag förvånad över att jag någonsin kunnat tvivla på Guds kärlek till mig.
   Missförstå mig nu inte. Jag är ingen religiös människa, men det Han talade om var inte religion. Det handlade om en relation till Gud! Faktiskt om gemenskap med honom själv som talade. Först fick jag en chock. Vad menade han? Skulle han, Jesus, verkligen vara Gud? Detta var ju hädelse!
   I den stunden såg han mig rakt in i ögonen. I hans blick såg jag att det var sant! Vi såg det alla tre. Vi var fullkomligt gripna av honom som skulle gripas! För första gången i min karriär kunde jag inte fullfölja mitt uppdrag, men det spelade ingen roll. Inte nu när jag hade mött Gud!
 
Under de sista åren, när Polen fortfarande var bakom järnridån, samlades under somrarna kristna katolska ungdomar till jättelika gudstjänster i bergen. Tusentals deltagare, som alla var gripna av Jesus, sjöng tillsammans och bad för sitt land. Det var olagligt att ha sådana samlingar. De poliser, som sändes ut för att gripa dem och för att upplösa deras möten, blev själva gripna. Ungdomarna kramade om dem och berättade för dem om Jesu kärlek. En sådan kärlek kunde de inte motstå.
 
Tempelpoliserna på Jesu tid, de polska poliserna före järnridåns fall, alla drabbades de av Guds gränslösa kärlek.
   Poliserna blev gripna av Jesus! 
   Låt dig gripas du också!
 
Lars Fröjmark
präst i Glimåkra


Våra systersajter

Här finns länkar till god bibelundervisning av kända bibellärare.

Jesus för dig
Jesus för dig
Bönenätverk
Bönenätverk
Bibelskolan Ung
Bibelskolan ung
Himmelskt söndagsgodis
Rött kors designat av prof. Erik Lundberg
Bengt Pleijels blogg

Våra systersajter

Här finns länkar till god bibelundervisning av kända bibellärare.

Jesus för dig
Jesus för dig
Bönenätverk
Bönenätverk
Bibelskolan Ung
Bibelskolan ung
Himmelskt söndagsgodis
Rött kors designat av prof. Erik Lundberg
Bengt Pleijels blogg