Stiftelsen Bibelskolan.com
 

Introduktion till Nyfikenhetsskolan

Välkommen till Nyfikenhetsskolan!

Roligt att Du hittat hit. Jag vill härmed högtidligen inbjuda Dig att vara med på en nyfikenhetsupptäcktsvandring in i landet KRISTEN TRO.

Jag som inbjuder Dig till detta heter Bengt Pleijel.
Fördelen med mig är att jag levt mycket längre än de som är yngre än jag. Jag levde faktiskt redan förr i världen. Folk brukar bli förvånade över att jag säger att jag är 73 år (2001). -Du ser inte ut att vara mer än 72! Jag har under åren samlat på mig en massa vishetspärlor och har lite svårt att behålla dem för mig själv. Därför vill jag gärna dela med mig av dem. Just till Dig!

Har Du läst böckerna om Narnia av C.S Lewis? Eller sett filmen? (Om inte så gör det!) Där berättas om några barn från andra världskriget. De evakueras från London, hamnar långt ute på landet, får bo i stort härligt hus med många vinklar och vrår. Högst uppe på vinden finns ett klädskåp. Det är fullt av gamla pälsar som luktar gamla pälsar.

Plötsligt händer något där: Väggen öppnar sig och de kommer ut i landet Narnia. Där får de vara med om många spännande saker. Bland andra får de träffa Aslan, lejonet, som är en bild av Jesus.

När jag läste detta kom det plötsligt en geniblixt rakt in i mitt hjärnkontor. Jag tänkte så här:

Ibland ser vi den gamla kristendomen, trosbekännelsen, bibelberättelserna som ett gammalt skåp fullt av gamla pälsar som luktar gamla pälsar. Det är så gammalt och vant. Det har vi hört förut. Allt verkar så främmande och obegripligt xtpgurb oukbkqs uröäå. xtpgurb oukbkqsxtpgurb oukbkqs pgur.

Men plötsligt, när vi stannar till lite längre än tre minuter inför bibelns ord och tankar, så öppnas det för oss en helt ny värld. Det finns mer att upptäcka, mer att hitta. Men det gäller att våga vara stilla. Unna dig en time-out med Jesus. Då brukar det hända att det öppnar sig. Jag anar! Förstår! Ljuständning!

Bakom varje ord finns en helt ny värld. En spännande värld, dit vi tillsammans får gå och där vi får andas in det friska livet. Jag berättar och delar ut pärlor.Våra systersajter

Här finns länkar till god bibelundervisning av kända bibellärare.

Jesus för dig
Jesus för dig
Bönenätverk
Bönenätverk
Bibelskolan Ung
Bibelskolan ung
Himmelskt söndagsgodis
Rött kors designat av prof. Erik Lundberg
Bengt Pleijels blogg

Våra systersajter

Här finns länkar till god bibelundervisning av kända bibellärare.

Jesus för dig
Jesus för dig
Bönenätverk
Bönenätverk
Bibelskolan Ung
Bibelskolan ung
Himmelskt söndagsgodis
Rött kors designat av prof. Erik Lundberg
Bengt Pleijels blogg