[an error occurred while processing this directive]
 Agneta Enander: Tipsa en vän om denna sida... Till Bibelskolans startsida Att hittaa på bibelskolan Ta mig till boktipsar sidor... Bibelskolans nödutgång  

Det kom en dröm... (Del 1)

...till Anna.
Hon var cancerpatient och hade under dagen fått det svåra beskedet att hennes sjukdom var obotlig. Hon skulle inte kunna leva länge till.. På natten drömde hon. Och nästa dag kunde hon lämna över drömmen

...till prästen
som hon samtalade med regelbundet. Genom att först berätta sin dröm och sedan skriva ner den lämnade hon från sig en skinande dyrbarhet. Hon sa också uttryckligen att det var hennes önskan att många fick ta del av denna hennes dröm.
Nu lagom till jul har Annas dröm per brev kommit

...till Bibelskolan.com.
Här blir den bl a ett sätt att samman-fatta julens budskap. Annas döds-oro kunde genom drömmen gå över i frid. Den friden med Gud - eller kalla det tro - bar henne varligt över gränsen. Från dödsskuggans land till himmelens hus och fridfulla gröna ängar. Anna dog några veckor senare.

Den friden med Gud är inte bara för Anna
och andra döende.
Krubban i stallet i Betlehem är allas vår
möjlighet att få frid i både liv och död.
Och evighet!

Så här berättar Anna:
"Jag går på kanten av en hög höjd med sluttning ner till en smal strand där vågorna sakta slår mot stranden. I min högra hand håller jag (1) min avbitartång, som jag använt i 12 år den sista tiden i mitt liv som ett verktyg för mitt insamlingsarbete för hjälp-sändningar. Som jag går där tappar jag tången och den rullar nerför slänten och försvinner i vegetationen. Hur ska jag få tag i tången? tänker jag. Den måste jag ju ha! Hur ska jag komma ner? Det ser omöjligt ut. Men hur vet jag ej, plötsligt är jag nere på stranden, hittar tången och tar den i min högra hand.

På stranden går 4-5 personer i sakta promenad. Jag tittar upp och finner att berget är oändligt högt. Hur ska jag komma upp? Jag ser de andra personerna samlas vid en viss punkt och jag går så sakta efter tills jag kommer till punkten. Då har personerna försvunnit och tången finns ej mer med i bilden.

Nu står jag framför en (2) smal repstege som går lodrätt upp så högt att jag inte ser slutet på den. Jag tittar på repstegen och jag är höjdrädd och vågar inte med havet bakom mig. Det finns ingen utväg. Hur ska jag komma upp? Första steget är avslitet i två delar och i nästa steg håller öglorna på att glida ur fästet. Paniken kommer: (3) Hur ska jag komma upp?

(4) Så står jag bara där uppe på höjden. Framför mig utbreder sig en vidsträckt äng med grönt gräs. En smal väg slingrar rakt fram mot en ingång. Två jättestora bågformade (5) hus, ett på var sida. Jag lade särskilt märke till det på höger sida som hade
(6) tusentals glittrande fönster i solskenet och havet bakom mig.

Så fick jag syn på (7) mina fötter, men så smutsiga de är, alldeles mullvadsgrå. Då fick jag se en liten oval damm intill vägens högra sida med vita stenar runt om och (8) kristallklart vatten. Jag måste ju tvätta mina fötter, de får inte vara så smutsiga. Så jag går ner i dammen med underbart ljummet vatten. Jag står där ochblaskar lite. Så när jag tittar igen (9) blir jag förvånad. Så rena de blivit. Sedan går jag upp igen. Jag är fortfarande bara en liten bit in på vägen. Då står plötsligt en (10) följeslagare vid min sida. Jag ser honom inte, bara hör rösten som sade: Om du tänker dig alla de där fönstren vända åt andra hållet skulle du (11) få se något du inte kunnat göra dig en föreställning om.

(12) Så vaknar jag med en underlig känsla av lycka och frid. Min oro är borta och jag är lugn, glad och harmonisk."


I julas talade vi om den här drömmen och allas vår dröm om frid, inte bara julefrid, inte bara som tillfälliga stämningar och tillsammans med vissa människor, utan frid med hela världens Herre. Både nu och i evighet. Är det verkligen möjligt? (Julens texter )

JA...

Annas dröm: Drömbearbetning


[an error occurred while processing this directive] Dagens lösen
Bibelordet inför helgen
Böne- Bibelstudie
grupper. Klicka här
Vill du vara med och
stödja oss. Klicka här

©Helige Ande (där inget annat anges). För bästa visning av Bibelskolan bör man ha en upplösning på 1024*768.
 Stiftelsen bibelskolan.com  Org. nr: 857209 - 5266, Postgiro: 402 30 79 - 9 för stödgåvor till driften av vår sajt.