[an error occurred while processing this directive]
 Agneta Enander: Tipsa en vän om denna sida... Till Bibelskolans startsida Att hittaa på bibelskolan Ta mig till boktipsar sidor... Bibelskolans nödutgång  

STAVGÅNG ... (Del 1)

I vårt Bibelfönster ser vi ut över stora skaror som vandrar.
Har du tänkt på hur "inne" det är med vandringar av olika slag? Det ligger verkligen i tiden att vandra.
Det finns tipsfrågevandringar, pilgrimsvandringar, stadsvandringar, bibelvandringar - och så finns det stavgång.
Att skaffa sig två stavar eller käppar och ge sig ut, det är inte bara mode, utan det är nyttigt och bra. Med stavarnas hjälp kommer man lättare in i god rytm, känner stöd för balansen osv. Bäst känns det förstås att ha någon eller några med sig i sällskap.
Så är det också med livsvandringen. Där har vi en gång för alla kommit överens med sällskapsvandrare. Herren har lovat att vara med mig steg för steg, dag efter dag. Det talas mycket om empati. Våra grannar och vänner, arbetskamrater osv., alla har de så olika grad av medkänsla och förståelse. Men vi vet ju var och en hur mycket det betyder att vara ute och gå tillsammans med någon som bryr sig, som lyssnar och inte bara talar om sig själv hela tiden. Det finns en som är bäst på det där, det är Herren.
Det står i bibelboken Psaltaren om Herrens omsorg om sina medvandrare, att den är lika stor som en god herdes omsorg om sina får. I psaltaren 23 står det: "Han ger mig ny kraft och leder mig på rätta vägar... "Inte ens i den mörkaste dal fruktar jag något ont, ty du är med mig, din käpp och din stav gör mig trygg....." Vi kan också uttrycka det så här: Han ger mig den rätta livsrytmen, ger balans i skiftande lägen, hjälper mig att våga ta ut stegen.
Säg inte annat än att bibeln är ständigt aktuell!

Stavgång del 2


[an error occurred while processing this directive] Dagens lösen
Bibelordet inför helgen
Böne- Bibelstudie
grupper. Klicka här
Vill du vara med och
stödja oss. Klicka här

©Helige Ande (där inget annat anges). För bästa visning av Bibelskolan bör man ha en upplösning på 1024*768.
 Stiftelsen bibelskolan.com  Org. nr: 857209 - 5266, Postgiro: 402 30 79 - 9 för stödgåvor till driften av vår sajt.