[an error occurred while processing this directive]
 Agneta Enander: Tipsa en vän om denna sida... Till Bibelskolans startsida Att hittaa på bibelskolan Ta mig till boktipsar sidor... Bibelskolans nödutgång  

Agneta Enander

Titta ut genom ett fönster. Vad ser du?
Jo, en del av världen förstås. Du ser en bit av din omgivning. Ser du människor eller djur, skog eller åkrar, sjö, vägar, bilar, snö, sol eller dimma…?

Titta in genom samma fönster.
Då ser du ett koncentrat av det du nyss såg utanför. I stället för människor vilka som helst ser du en familj, kanske en person. Kanske ser du ett matbord, där några äter, pratar, umgås med varann. Du känner igen dig och får en förebild. Eller ett avskräckande exempel på elände du inte vill ha.

Bibelfönstret fungerar likadant.
Du kan titta ut på världen, på människors många situationer, känslor, händelser. När du ser på världen genom bibeln, får alltsammans riktiga proportioner.

Och när du tittar in genom bibelfönstret,
ser du tillvaron i koncentrerad form. Du får exempel att känna igen dig i. Du läser t ex om de första människorna i Första Mosebok. Det är Adam och Eva som du träffar i Edens lustgård, Paradiset. Samtidigt är de exempel på det mänskliga, på mänskligheten. Lägg märke till namnens betydelse: Eva = leva och Adam = människa. Det blir bland annat ditt eget liv du läser om. Vilken chans att se meningen och den röda tråden i ditt liv!

| Bibelfönster arkiv |


[an error occurred while processing this directive] Dagens lösen
Bibelordet inför helgen
Böne- Bibelstudie
grupper. Klicka här
Vill du vara med och
stödja oss. Klicka här

©Helige Ande (där inget annat anges). För bästa visning av Bibelskolan bör man ha en upplösning på 1024*768.
 Stiftelsen bibelskolan.com  Org. nr: 857209 - 5266, Postgiro: 402 30 79 - 9 för stödgåvor till driften av vår sajt.