Eva Spångberg: Tipsa en vän om denna sida... Till Bibelskolans startsida Att hittaa på bibelskolan Vägledning och hjälp 

JAG - EN ÅSNA

2. BARA BÄRA
  En åsna bryr sig inte ett dugg om vem hon bär om det är en kung, en fånge, en man eller en kvinna. Åsnan har bara en kallelse, nämligen att bära. BARA BÄRA. Det är åsnans uppgift. Vem hon bär - det spelar ingen roll.
  Jag tänker ofta på min gamla, svårt senila mor, som nu är borta. Hon lärde mig så mycket. Hon ville ofta hålla någon i handen. När det kom någon besökare till mig, tog hon ofta dennes hand i sin. Det spelade ingen roll för henne om det var en utslagen människa som höll hennes hand eller om det var en biskop eller en professor. Det var ovidkommande. Bara det var en mänsklig hand att hålla i.
  Det är viktigt för oss i vår vardagskallelse att vi inte gör skillnad på människor och bemöter dem olika beroende på den samhällsställning de har. Just i sin vardagskallelse fick en åsna en gång för en kort stund uppgiften att bära Jesus.
  Så kan det vara för oss också. Vi kanske tycker att det vi håller på med är enformigt. Dag ut och dag in gör vi samma sak. Det kan hända att Gud just i den vardagskallelse vi står i använder oss för något särskilt.
  En gång på domens dag kanske du blir påmind om en vardagshändelse. Du kommer inte alls ihåg att du har gjort något gott, och tänker: "Det där har jag ju gjort varje dag." Men det var just en vanlig dag som Gud tog dig i sin tjänst utan att du visste det.
  Det är viktigt att vi är trogna vår vardagsgärning, att liksom "bara bära" - att göra det som är vår uppgift och inte sikta så högt till stora, märkvärdiga gärningar.
  Så red då Jesus in i Jerusalem rå åsnan. Han kom alltså inridande på åsnefötter och inte på stridsvagnens larvfötter. Och nog skulle vi väl önska att det blev mindre av stridsvagnarnas larvfötter i vår värld och mer av åsnefötter. Då skulle världen se annorlunda ut.

3: Ungåsnan som Jesus red på

 Eva Spångberg: Presentation | I arkivet | Just nu! | Vill du köpa Evas böcker/häften/videoband

[an error occurred while processing this directive] Dagens lösen
Bibelordet inför helgen
Böne- Bibelstudie
grupper. Klicka här
Vill du vara med och
stödja oss. Klicka här

©Helige Ande (där inget annat anges). För bästa visning av Bibelskolan bör man ha en upplösning på 1024*768.
 Stiftelsen bibelskolan.com  Org. nr: 857209 - 5266, Postgiro: 402 30 79 - 9 för stödgåvor till driften av vår sajt.