Eva Spångberg: Tipsa en vän om denna sida... Till Bibelskolans startsida Att hittaa på bibelskolan Vägledning och hjälp 

JAG - EN ÅSNA

11. Gud, du har en mantel av blåsippor
  Jag vet inte riktigt hur Gud kom in i mitt liv. Han har alltid varit där. Jag växte upp som ett litet blygt barn. Jag var rädd för människor och talade inte gärna med dem. Men med Gud kunde jag tala. Jag hade en plats i skogen som var min bönplats.
  En dag kom jag dit med sorgset hjärta. Jag vet inte vad det var som tyngde mig. Men när jag såg hela platsen översållad med blåsippor förstod jag: Här har Gud brett ut sin blå mantel. Jag borrade ner mitt lilla barnansikte bland blåsipporna, slöt in mig i Guds mantel. Här var Gud. Det var en helig plats.
  Det finns inte så många blåsippor där jag bor på småländska höglandet. En och annan sticker i alla fall upp sitt lilla blå huvud om våren. Då står jag där i stum förundran och tänker på bönplatsen från min barndom. Det är precis som om jag ser en liten tråd ur Guds blå mantel.
  Bönhörelse var för mig något absolut självklart, och det kom sig av att jag tidigt hade en så påtaglig upplevelse av den. Jag hade börjat skolan. Fröken hade lånat ett förstoringsglas av mig - det var min fars. Hon lade det i katedern, och jag fick alltså inte tillbaka det. Så småningom började min far fråga efter förstoringsglaset.
- Du måste be fröken att du får igen det, sa han.
  Inte vågade jag gå fram till fröken och be att få igen min fars förstoringsglas. Men jag gick till bönplatsen, och där bad jag till Gud: "Gode Gud, hjälp mig så att jag får igen förstoringsglaset utan att fråga efter det."
  På morgonen när jag kom till skolan och öppnade bänklocket låg förstoringsglaset där. Så självklart var det med bönhörelsen. När det var något svårt kunde jag få gå till Gud direkt och be om hjälp. Han kunde det ingen människa förmådde.

12: Gud, jag vill veta mer om dig

 Eva Spångberg: Presentation | I arkivet | Just nu! | Vill du köpa Evas böcker/häften/videoband

[an error occurred while processing this directive] Dagens lösen
Bibelordet inför helgen
Böne- Bibelstudie
grupper. Klicka här
Vill du vara med och
stödja oss. Klicka här

©Helige Ande (där inget annat anges). För bästa visning av Bibelskolan bör man ha en upplösning på 1024*768.
 Stiftelsen bibelskolan.com  Org. nr: 857209 - 5266, Postgiro: 402 30 79 - 9 för stödgåvor till driften av vår sajt.