Eva Spångberg: Tipsa en vän om denna sida... Till Bibelskolans startsida Att hittaa på bibelskolan Vägledning och hjälp 

JAG - EN ÅSNA

12. Gud, jag vill veta mer om dig
  Man sa sällan någonting om Gud i mitt hem. En händelse har dock etsat sig fast i mitt minne. Far och jag gick bruksallén fram i Gimo. Min far höll min hand och tryckte den hårt och sa:
  - Eva, du ska veta att du har En med dig som är mycket starkare än jag. Han ska beskydda dig och vara med dig, för han är större och förmår mer än någon människa.
  Orden gick rakt in i mitt barnahjärta. Och när jag är rädd nu, kan jag känna fars handtryckning och komma ihåg orden: "Du har En med dig som är starkare än människor."
  Jag försökte snappa upp allt jag kunde om Gud och den kristna tron. Med spänning väntade jag när kyrkoherden var på besök hemma. Då stod jag bakom draperiet in till finrummet och lyssnade. Nog skulle väl kyrkoherden säga någonting om Gud till min far. Han var ju i alla fall kyrkoherde och visste så mycket om Gud, tänkte jag. Men han sa aldrig någonting om Gud. Han och far talade om skolfrågor och kommunala angelägenheter men aldrig om Gud, och det var en stor besvikelse för mig.
  I det lilla brukssamhället fanns en svårt mentalsjuk människa som hette Edla. Hon for fram som ett yrväder i det lilla samhället. Hon skrek så att fradgan stod henne om munnen. För det mesta var hon på Ulleråkers mentalsjukhus, men ibland kom hon hem. Alla var rädda för henne, men det var inte jag. Jag stod där och tittade på henne med fingret i munnen, och då hände det att hon kom fram och sa:
  - Eva, nu sätter vi oss här vid vägkanten, så ska jag berätta för dig om Jesus.
  Vi satte oss ner och Edla berättade. Ja, Edla lärde mig känna Jesus. Jag tror att det är för Edlas skull som jag tycker om människor som världen ser ner på. Edla var en sån föraktad människa.
  Från min barndom har jag mest positiva minnen. Min stora känslighet gjorde dock att jag for illa av konflikter och led med människor som hade det svårt. Det gjorde ont.

13: Gud, straffa mig inte

 Eva Spångberg: Presentation | I arkivet | Just nu! | Vill du köpa Evas böcker/häften/videoband

[an error occurred while processing this directive] Dagens lösen
Bibelordet inför helgen
Böne- Bibelstudie
grupper. Klicka här
Vill du vara med och
stödja oss. Klicka här

©Helige Ande (där inget annat anges). För bästa visning av Bibelskolan bör man ha en upplösning på 1024*768.
 Stiftelsen bibelskolan.com  Org. nr: 857209 - 5266, Postgiro: 402 30 79 - 9 för stödgåvor till driften av vår sajt.