Nyfikenhetsskolan: Tipsa en vän om denna sida... Till Bibelskolans startsida Att hittaa på bibelskolan Ta mig till boktipsar sidor... Bibelskolans nödutgång  

Detta är nyfikenhetsvandring 7

... HIMMELENS ...
Med ordet HIMMEL kan vi mena två ting: HIMLAVALVET och HIMMELRIKET.

Himlavalvet
Det är alltså det vi ser, då vi tittar uppåt. Och det som vi inte ser, men som finns bakom det vi ser: Universum med vintergator, solsystem och galaxer.

Himmel och jord är ett samlande uttryck för hela Guds skapelse. Vi använder här ordet UNIVERSUM.

Om du skulle vilja ge dit ut på en tripp i universum, bör du i första hand köpa en biljett till månen. Det är inte särskilt långt dit. Bara 383.000 km.
Till närmaste stjärna i vårt vintergatsystem är det 4 ljusår. Ett ljusår är det avstånd som ljuset med en hastighet av 300.000 km/sek tar på ett år.

Vår sol är inte den enda solen i vår vintergata. Det lär finnas miljarder andra (säger dom som försökt räkna). Och vår vintergata är inte den enda vintergatan. Man har från jorden observerat en halv miljard.
Och det rör på sig i universum.
Svindlande hastigheter.
Håll i dig!
Sverige snurrar runt omkring jordens axel med 830 km/tim. Och ju närmare ekvatorn man kommer desto snabbare svänger det ....
Jordens fart omkring solen är 112.000 km/tim.
Jorden rör sig tillsammans med solen, planeterna och stjärnorna kring vårt solsystems axel med en hastighet av 1.600.000 km/tim.

Och trots det sitter du nu lugnt och stilla,
utan att det killar i magen!!!

Jag har läst följande påstående i en bok:

Om du på din rymdfärd skulle råka närma dig ljusets hastighet (300.000 km/sek) skulle många spännande ting inträffa. Bl.a skulle tiden vålla dig en del problem.
Ty när du kommer hem från din rymdfärd efter några dygn, kommer du att bli mycket förvånad. Du har kanske ätit middag sju gånger under dessa dygn. Men på jorden har det gått flera tiotal år. Dina ungdomsvänner är åldringar med folkpension, ATP och lösa tänder. Men du själv är lika fräsch, blomstrande och vacker som nu...

Är det verkligen så? Jag vet inte. Fråga Lund!

När kung David var ung, vallade han får utanför Betlehem. Och fick svindelkänslor när han tittade uppåt. Han skriver om det i Psaltaren 8:

När jag ser din himmel, dina fingrars verk, månen och stjärnorna som du har berett, vad är då en människa, att du tänker på henne, eller en människoson, att du låter dig vårda om honom.

  Himmelriket
Nyfikenhetsskolemeny: Skolstart | Nyfikenhetsarkivet | Skafferiet | Övrigt Bengt Pleijel

[an error occurred while processing this directive] Dagens lösen
Bibelordet inför helgen
Böne- Bibelstudie
grupper. Klicka här
Vill du vara med och
stödja oss. Klicka här

©Helige Ande (där inget annat anges). För bästa visning av Bibelskolan bör man ha en upplösning på 1024*768.
 Stiftelsen bibelskolan.com  Org. nr: 857209 - 5266, Postgiro: 402 30 79 - 9 för stödgåvor till driften av vår sajt.