Nyfikenhetsskolan: Tipsa en vän om denna sida...Till Bibelskolans startsida Att hittaa på bibelskolan Vägledning och hjälp 


Detta är nyfikenhetsvandring 13

Kära Nyfiken!

Du behöver inte ligga kvar i struten längre. Nyfiken i en strut får nu titta ut och gå på nya nyfikenhetsupptäcktsvandringar.
Den här gången behöver vi mycket ljus för vår vandring. Vi skall gå ned i de dunkla grottorna av tillvaron. Ned i de slingrande mörkerstigarna där man så lätt går vilse och irrar bort sig och blir vrickad. Vi ska nu försöka upptäcka Trasighetens gåta.
Men vi ska inte gå ensamma dit. Jesus blir vår guide. Han säger på ett ställe att han är världens ljus och att den som följer honom inte skall vandra i mörkret utan ha livets ljus (Joh 8:12).
Vi behöver hans ljus ty vi undrar ju ofta vad det är för dunkla krafter som styr oss. Vi skakas av allt lidande. Varför är det så många murar mellan oss? Varför är vi så stygga mot varandra och så rädda för varandra? Varför gör vi varandra illa, när vi vet att vi inte borde göra det? Varför är vi så sällan lyckliga, trots att vi har det så bra? Varför sugs vi så ofta mot vår vilja fast vid det som är ont och styggt?
För att förstå en människa kan det vara viktigt att se hur hennes barndomsupplevelser har format och präglat hela hennes liv. För att förstå vad som hänt med mänskligheten är det viktigt att se hur det som hänt i mänsklighetens barndom satt sina spår i hela mänsklighetens historia.
Vi befinner oss fortfarande i orden JORDENS SKAPARE. Vi repeterar bara vad vi varit med om de senaste vandringarna:

På vandring 9 träffade vi honom som är Jordens skapare. Och du fick då också veta hur fantastisk du själv är. På vandring 10 kom vi med i en lovsångskör som sjöng om Alla dessa dagar i skapelseberättelsen och fortsatte på vandring 11 att sjunga om Alla dessa tröstor. "Kom låt oss höja fröjderop till Herren..."
Och du kommer väl ihåg den ljuvliga tiden då vi under den tolfte vandringen fick vandra omkring i Den underbara trädgården. Nu ska vi gå in på svårare ämnen. Vi ska tillsammans försöka lösa Trasighetens gåta. Det blir femte upptäcktsvandringen in i trosbekännelsens ord om Jordens skapare.

Här kan du repetera vandring 9-12

När vi nu går in på trasigheterna kan det hända att det blir reaktioner och explosioner i ditt inre. Du fylls av ilskor över det jag skriver och grips av grubblor. Eller kanske tvärtom: Du får Aha-upplevelse. Du fylls av glädjor och får behov av att skriva några tröstor till den som sliter med dessa vandringar. Skriv gärna ner dem till mig. Klicka bara på "Klicka här" längst ner vid mitt namn den kan ta emot både ilskor och grubblor och glädjor och tröstor.
På vår jakt efter Trasighetens gåta startar vi med de mörka tankarna i 1 Moseboken kapitel 3. Du behöver inte bli mörkerrädd om du vrider på strömbrytaren till Joh 8:12 (se ovan). Om du håller Jesus i ena handen och mig den andra behöver du inte känna dig så skraj.

              Hänger du med?
              undrar

Ger vandringarna ilskor, grubblor, tröstor och glädjor?
Kontakta då Bengt genom att klicka här.

Jordens skapare
(Del V: Trasighetens gåta)

Trasighetens ABC

  1. Teologisk diskussion i buskarna
  2. Hur man klarar av ofromma teologer
  3. På ormens maktområde

Nyfikenhetsskolemeny: Skolstart | Nyfikenhetsarkivet | Skafferiet | Övrigt Bengt Pleijel

[an error occurred while processing this directive] Klicka här för att söka på bibelskolan Dagens lösen
Bibelordet inför helgen
Veckans utgivningar
i din maillåda. Klicka här
[an error occurred while processing this directive]
Vill du vara med och
stödja oss. Klicka här

©Helige Ande (där inget annat anges). För bästa visning av Bibelskolan bör man ha en upplösning på 1024*768.
 Stiftelsen bibelskolan.com  Org. nr: 857209 - 5266, Postgiro: 402 30 79 - 9 för stödgåvor till driften av vår sajt.