Nyfikenhetsskolan: Tipsa en vän om denna sida...Till Bibelskolans startsida Att hittaa på bibelskolan Vägledning och hjälp 

Detta är nyfikenhetsvandring 13
Jordens skapare
Trasighetens gåta

Teologisk diskussion i buskarna
Vi går nu över till 1 Mosebokens tredje kapitel. Slå upp det och läs (eller skriv ut denna sida ). Där händer plötsligt något. Det prasslar till i buskarna. En orm ringlar fram. Det var inte så märkligt, tyckte Eva, som såg den först. Och inte heller var det för henne så märkligt att denna orm börjar tala till henne och det på ren svenska. Det var ju så mycket nytt och spännande som hände där i den underbara trädgården och ingenting kunde egentligen förvåna henne.
Vi två, du och jag, som står bredvid och ser på och lyssnar har ju fått facit i vår hand och vet att Ormen är den onda makten, som vill få oss loss både från Gud och från varandra.
Illustartör: Berit Simonsson OAS-rörelsenVi hör hur ormen säger: Skulle då Gud ha sagt: Ni skall inte äta av något träd i lustgården?
Ormen talar fromt och vackert. Han inger förtroende. Han talar om Gud, ty han tror ju på Gud och vet att han finns. Han kommer inte heller med några våldsamma frestelser och säger: "Nu skall jag lära er något riktigt syndigt och äckligt och spännande..."
Nej, han kommer för att prata om högst allvarliga saker. Han diskuterar teologi. Han för in kvinnan på ett samtal om hur man skall tolka bibeln. Han överdriver kanske en smula. Han lägger till och drar ifrån och spetsar till. Men det är ju så man alltid gör i teologiska debatter. Och detta är metoden på vilken han lyckas få över Eva på sin sida. Metoden lyckades då. Och den lyckas ofta nu.
Var därför vaksam. Vad djävulen gör går ut på att få det att gå sönder mellan oss och Gud och mellan oss och andra. I 1 Mosebokens tredje kapitel får vi en inblick i Djävulens taktik. Den händelse kallas DET FÖRSTA SYNDAFALLET. Där ser vi hur han uppträder som teolog.
Vi behöver lära oss hur man kan sätta ofromma teologer på plats.

  Hur man klarar av ofromma teologer
Nyfikenhetsskolemeny: Skolstart | Nyfikenhetsarkivet | Skafferiet | Övrigt Bengt Pleijel

[an error occurred while processing this directive] Klicka här för att söka på bibelskolan Dagens lösen
Bibelordet inför helgen
Veckans utgivningar
i din maillåda. Klicka här
[an error occurred while processing this directive]
Vill du vara med och
stödja oss. Klicka här

©Helige Ande (där inget annat anges). För bästa visning av Bibelskolan bör man ha en upplösning på 1024*768.
 Stiftelsen bibelskolan.com  Org. nr: 857209 - 5266, Postgiro: 402 30 79 - 9 för stödgåvor till driften av vår sajt.