Nyfikenhetsskolan: Tipsa en vän om denna sida...Till Bibelskolans startsida Att hittaa på bibelskolan Vägledning och hjälp 


Detta är nyfikenhetsvandring 19

12. Hurudan var Jesus?

En känd dansbandssångare sa i radion: "Jesus var en oerhört fin kille, men det fick han bara skit för". Dorothy Sayers (engelsk deckarförfattarinna) undrar över hur kyrkan har lyckats tämja en så färgstark personlighet. "Man har effektivt klippt klorna på lejonet av Juda och inskränkt honom till ett snällt litet kramdjur för bleksiktiga präster och fromma gamla tanter." Ja, där fick jag mig ... Men som väl är växer klorna ut igen ... Så akta dig för Jesus! Kommer vi honom nära vänder han upp och ned på oss. Han har ett egendomligt räknesätt: Det som är stort i människors ögon är smått i hans. Och tvärtom. Hans ögon kunde blixtra när han mötte stöddighet och falskhet. Han tycktes haft en oändligt ömhet och en oerhörd medkänsla mot det som var svagt och som andra såg ned på och föraktade.

Han hade tydligen ett starkt känsloregister. Tre gånger berättas det han grät: Vid Lasaros grav, I Getsemane, över Jerusalem. Men kunde han skratta? Detta att Jesus grät var som ovanligt att man berättade om det. Detta att han skrattade var så vanligt att det berättar man inte om. Det är svårt att tänka sig att den som talar om den fullkomliga glädjen inte kunde skratta.

Varning! Förväxla inte Jesus med tomten.
Om du är riktigt snäll kan du få gå till skafferiet och trycka på en artikel om Jesus och tomten . Det är viktigt att se skillnaden mellan dem. Och fundera sedan själv på hurudan Jesus var.


Unna dig en kväll med Jesus. Stäng av TV:n och öppna ett evangelium, t.ex. Markus, och läs det rakt igenom med denna fråga: Hurdan var Jesus? Undersök! Tänk! Grubbla!

Ger vandringarna ilskor, grubblor, tröstor och glädjor?
Kontakta då Bengt genom att klicka här.
Avsnittsmeny, vandring 18 & 19
Utskriftsvänlig vandring
Nyfikenhetsvandring 20 - KRISTUS
Nyfikenhetsskolemeny: Skolstart | Nyfikenhetsarkivet | Skafferiet | Övrigt Bengt Pleijel

[an error occurred while processing this directive] Klicka här för att söka på bibelskolan Dagens lösen
Bibelordet inför helgen
Veckans utgivningar
i din maillåda. Klicka här
[an error occurred while processing this directive]
Vill du vara med och
stödja oss. Klicka här

©Helige Ande (där inget annat anges). För bästa visning av Bibelskolan bör man ha en upplösning på 1024*768.
 Stiftelsen bibelskolan.com  Org. nr: 857209 - 5266, Postgiro: 402 30 79 - 9 för stödgåvor till driften av vår sajt.