Nyfikenhetsskolan: Tipsa en vän om denna sida...Till Bibelskolans startsida Att hittaa på bibelskolan Vägledning och hjälp 


Detta är nyfikenhetsvandring 20

2. Tumult och debatt

polisstationen i Jeriko sitter några poliser och vet inte vad de skall säga. En del av dem hade sänts ut för att gripa Jesus. Men de blev själva gripna av honom: Aldrig har någon människa talat som han. (Joh 7:46).
gatorna i Kafarnaum står folk i klungor. Man berättar om Jesus. Man häpnar över honom. Han säger och gör sådant som får folk att stanna till och börja tänka. Man häpnar över hans ord. Han talar med makt och myndighet. Folk blir både träffade och tröstade. Det bor en enorm kraft i det som Jesus säger.
domkapitlet i Jerusalem sitter överstepräster och lagkloka. Vad ska vi ta oss till med Jesus? Hela världen springer efter honom (se Joh 11:45-48). Man beslutar att sända en teologisk kommission till Galileen med uppdrag att undersöka frågan om Jesu under (se Markus 3:22). Det är värt att lägga märke till att dåtidens judar är mycket kritiska då de gäller frågan om under. De går inte på vad som helst. De förnekar inte att det händer märkliga saker omkring Jesus Han gör under. De kan inte förklara bort det. Men de kommer med en egen förklaring. Jesus gör under, det är sant, säger de. Men vem är det som styr honom? Han var besatt av Beelsebul och det är med demonernas furste som han drev ut demonerna (Mark 3:22). Jesus gör under, menar man, därför att Satan är med honom.
Det finns en annan förklaring. Petrus, som levde när Jesus levde, säger att Jesus gör under därför att Gud var med honom (se Apg 10:37-43 ). Ni känner till det som har skett i hela Judéen, med början i Galiléen hur Jesus från Nasaret blev smord av Gud med helig Ande och kraft och hur han vandrade omkring och gjorde gott och botade alla som var i djävulens våld.
Det är mycket som kan ske, när Han som är konungarnas Konung stiger ner bland oss. Jesus är kung. Starkare än allt det onda som vill regera oss. Djävulskapet tappar struptaget på oss.

Avsnittsmeny, vandring 20 3. Rapport om aktuellt
Nyfikenhetsskolemeny: Skolstart | Nyfikenhetsarkivet | Skafferiet | Övrigt Bengt Pleijel

[an error occurred while processing this directive] Klicka här för att söka på bibelskolan Dagens lösen
Bibelordet inför helgen
Veckans utgivningar
i din maillåda. Klicka här
[an error occurred while processing this directive]
Vill du vara med och
stödja oss. Klicka här

©Helige Ande (där inget annat anges). För bästa visning av Bibelskolan bör man ha en upplösning på 1024*768.
 Stiftelsen bibelskolan.com  Org. nr: 857209 - 5266, Postgiro: 402 30 79 - 9 för stödgåvor till driften av vår sajt.