Nyfikenhetsskolan: Tipsa en vän om denna sida...Till Bibelskolans startsida Att hittaa på bibelskolan Vägledning och hjälp 


Detta är nyfikenhetsvandring 20

5. Att hitta sin identitet

När Simon Jonasson sagt sitt DU ÄR till Jesus, säger Jesus två saker till Simon. Först: Det här har du inte hittat på själv, Simon, ingen människa, ingen av kött och blod, har gett dig den insikten. Du har fått det från min Fader i himlen. Fadern har uppenbarat detta för dig. Det har Fadern gjort genom den helige Ande. Den helige Ande fick uppdraget att viska in en kärleksbekännelse i Simon. DU ÄR ... Det är mycket som händer när den helige Ande är å färde.
Sen säger Jesus en sak till. Simon har sagt sitt DU ÄR till Jesus. Nu säger Jesus sitt DU ÄR till Simon. Du är Petrus, Klippan, och på den klippan skall jag bygga min kyrka.
Denne svage, impulsive, vacklige Simon blir en klippa. Jesus ser vad han kan göra med honom. Han, den enkle fiskaren som förmodligen slutat som gammal pensionerad fiskargubbe vid Gennesarets sjö, om Jesus inte kommit i hans väg, denne Simon utnämns till en klippa i kyrkan, han blir en apostel. Han slutar sina dagar som den förste påven i Rom.
Tänk på detta. Vi är ofta så osäkra på vem vi är. Vi har så många mörka och dumma tankar om oss själva. När jag hittar bekännelsen till Jesus då kan Jesus tala om för mig vem jag är. Han kan göra något vettigt av våra liv. Han hjälper var och en av oss med vårt dåliga självförtroende. Det sunda självförtroendet hittar jag när jag hör ihop med Jesus. Närkontakten med Ljuskällan Jesus ger ljus över mitt eget liv. Han kan tala in sina ljusord i vårt mörker. Han säger sitt Du är till oss. Du är mitt barn, du är min älskade son, min älskade dotter. Du är så dyrbar i mina ögon ..Jag har utvalt dig och jag har en plan med ditt liv.
När den helige Ande får ta tag i dessa tankar börjar det spritta av liv långt ner i tårna.


Nu får du inte mer för den här gången. Det är slut. Men om du inte är alldeles slut, så stanna till och tänk till: Varför var det så oerhört med bekännelsen till Jesus att han är Messias, Kristus, Den Smorde? Och vad kan bekännelsen till Jesus ha för följder i ditt eget liv?

Ger vandringarna ilskor, grubblor, tröstor och glädjor?
Kontakta då Bengt genom att klicka här.
Avsnittsmeny, vandring 20
Utskriftsvänlig vandring
Nyfikenhetsvandring 21 - GUDS ENFÖDDE SON
Nyfikenhetsskolemeny: Skolstart | Nyfikenhetsarkivet | Skafferiet | Övrigt Bengt Pleijel

[an error occurred while processing this directive] Klicka här för att söka på bibelskolan Dagens lösen
Bibelordet inför helgen
Veckans utgivningar
i din maillåda. Klicka här
[an error occurred while processing this directive]
Vill du vara med och
stödja oss. Klicka här

©Helige Ande (där inget annat anges). För bästa visning av Bibelskolan bör man ha en upplösning på 1024*768.
 Stiftelsen bibelskolan.com  Org. nr: 857209 - 5266, Postgiro: 402 30 79 - 9 för stödgåvor till driften av vår sajt.