Nyfikenhetsskolan: Tipsa en vän om denna sida...Till Bibelskolans startsida Att hittaa på bibelskolan Vägledning och hjälp 


Detta är nyfikenhetsvandring 23

Kära nyfikna upptäcktsvandrare!

Vi har berättat om barnen som via klädskåpet upptäckte ett helt nytt land, landet Narnia. När de först kommer in i detta land är det vinter. Allt känns kallt. De varelser de möter verkar frusna och rädda. Landet behärskas av den onda Häxan. Hon har spioner över allt. Allting kontrolleras. Men alla tänker på och drömmer om Aslan, lejonet, Konungen.. När sedan ryktet sprider sig att Aslan är på väg får man en ny ton i rösten och en nytt hopp i blicken. Ja, hela naturen börjar få liv. Snön smälter. Blommorna tittar fram, fåglarna sjunger. Alla ser fram mot att få möta Aslan.

Något av denna befriande känsla kan vi ana då vi på nytt stannar till vid trosbekännelsens ord för att se vad som finns innanför. Vi har kommit till dessa ord: Avlad av den helige Ande, född av Jungfrun Maria. När du kommer in i dessa ord och börjar upptäcka vad där finns, kan du först se en ros. Rosens färg gläder ditt öga. Rosens doft får du andas in. Du stannar till, gläder dig, känner hur det friska livet strömmar in i dig. Här ligger så mycket tröst, glädje, kraft i dessa ord. Och jag gläder mig över att du kommer att glädja dig över den glädje som här finns.

Nu är det bara så, och det vet du redan, att rosen växer på en stjälk och stjälken ha taggar. Tar du klumpigt i rosens stjälk kan du få stickor i händerna. Ta emot rosen i dina varsamma händer och låten doften av himmel och salighet fylla ditt inre.

              Andas lugnt!
              manar

Ger vandringarna ilskor, grubblor, tröstor och glädjor?
Kontakta då Bengt genom att klicka här.

Avlad av den helige Ande, född av Jungfrun Maria

Nu öppnar vi dörren som leder oss in i dessa ord i trosbekännelsen. Vi ska låta Doktor Lukas, han som skrev Lukas evangelium, leda oss. Han öppnar för oss en rosenträdgården. Vi får se och andas in många rosor under denna vandring.

Vandring 23:
Avlad av den helige Ande, född av Jungfrun Maria
Illustartör: Mikael SimonssonVi får stanna tillvid sex andningpauser:
  1. Gumfödelse
  2. Jungfrufödelse
  3. Marias reaktion
  4. Vår reflektion
  5. Sjung lovsång med Maria
  6. Möte med Maria
Nyfikenhetsskolemeny: Skolstart | Nyfikenhetsarkivet | Skafferiet | Övrigt Bengt Pleijel

[an error occurred while processing this directive] Klicka här för att söka på bibelskolan Dagens lösen
Bibelordet inför helgen
Veckans utgivningar
i din maillåda. Klicka här
[an error occurred while processing this directive]
Vill du vara med och
stödja oss. Klicka här

©Helige Ande (där inget annat anges). För bästa visning av Bibelskolan bör man ha en upplösning på 1024*768.
 Stiftelsen bibelskolan.com  Org. nr: 857209 - 5266, Postgiro: 402 30 79 - 9 för stödgåvor till driften av vår sajt.