Nyfikenhetsskolan: Tipsa en vän om denna sida...Till Bibelskolans startsida Att hittaa på bibelskolan Vägledning och hjälp 


Detta är nyfikenhetsvandring 24

2. Jesu fiender smider planer

Under de år Jesus varit i verksamhet har han fått många fiender. Där är de skriftlärda, en yrkesgrupp, som ägnar sig åt studier i Skriften och i fädernas stadgar. De har ett stort anseende bland folket.
Där är också fariséerna. Farisé betyder "avskild". Det är en lekmannarörelse inom judendomen. De vill göra allvar av sin tro. Hela livet läggs under Guds vilja. De har "avskilt" sig för Gud. (På vandring 19 träffade vi dem).

De skiftlärda och fariséerna sätter igång en propaganda mot Jesus. De beskriver honom som en falsk profet. De förnekar inte hans underverk. Men dessa kritiseras och förklaras vara ett verk av Satan.
De försöker fånga Jesus med list. Man lockar in honom i farliga diskussioner. Man är ute för att "snärja" honom. Man försöker hitta något åtalbart mot honom. Men Jesus är en skicklig debattör. Han ger ofta svar som "stoppar till munnen" på hans motståndare. Man anser Jesus mycket farlig. Den farlige Jesus får inte gå lös bland dem. Men det blir knappt om tid. Jesus måste gripas före påskhögtiden. Man beslutar att använda lärjungen Judas för att undanröja Jesus.

Avsnittsmeny, vandring 24 3. Judas Iskariot
Nyfikenhetsskolemeny: Skolstart | Nyfikenhetsarkivet | Skafferiet | Övrigt Bengt Pleijel

[an error occurred while processing this directive] Klicka här för att söka på bibelskolan Dagens lösen
Bibelordet inför helgen
Veckans utgivningar
i din maillåda. Klicka här
[an error occurred while processing this directive]
Vill du vara med och
stödja oss. Klicka här

©Helige Ande (där inget annat anges). För bästa visning av Bibelskolan bör man ha en upplösning på 1024*768.
 Stiftelsen bibelskolan.com  Org. nr: 857209 - 5266, Postgiro: 402 30 79 - 9 för stödgåvor till driften av vår sajt.