Nyfikenhetsskolan: Tipsa en vän om denna sida...Till Bibelskolans startsida Att hittaa på bibelskolan Vägledning och hjälp 


Detta är nyfikenhetsvandring 31

3. Rädda män!

Lärjungarna - männen, är inte med vid graven. De finns bakom den stängda dörren. Och det är kanske rätt många av oss som sätter oss ibland dem. Utanför finns korsfästelsen, angreppen på kristendom och kyrka. Utanför finns det försmädliga leendet: Jaså, du tror fortfarande på det där? Vi kan nog känna igen rätt mycket av våra rädslor i de rädslor som dessa lärjungar hade. Vi är rädda för vad som ska kunna hända oss i framtiden, rädda för vad människor ska säga, rädda för massmedia, rädda för oss själva. Är man rädd vill man helst kura ihop sig i någon vrå, stänga till om sig, låsa in sig i sig själv, bli otillgänglig. I mörkret, i halvskymningen kan jag sitta och tycka synd om mig. Men när solen går upp och ljuset börjar lysa, då upptäcker jag hur grådaskig och tråkig och obefriad och oförlöst jag är.

Det var dagen efter sabbaten, berättar Lukas. Och de sitter där tysta, förlamade. Sabbaten är över , men inte sorgen smärtan. Den finns kvar. När arbetsveckan började var deras enda tanke att fly från Jerusalem, denna skräckens stad.

Vi vet ju hur det gick med Golgatadramat. Vi har ju facit. Men det som beskrivs om hur de första lärjungarna hade det denna påskdagsmorgon, är ju nedskrivet för vår skull. Gud ger oss inte alltid snabblösning på våra problem. Vi får vänta, bedja, ropa. Där finns natt, död och vinter i våra egna liv. Det finns tider då det känns så mörkt för oss, så livlöst och så kallt och vi går där och huttrar inombords.

Avsnittsmeny, vandring 31 4. Kraschen!
Nyfikenhetsskolemeny: Skolstart | Nyfikenhetsarkivet | Skafferiet | Övrigt Bengt Pleijel

[an error occurred while processing this directive] Klicka här för att söka på bibelskolan Dagens lösen
Bibelordet inför helgen
Veckans utgivningar
i din maillåda. Klicka här
[an error occurred while processing this directive]
Vill du vara med och
stödja oss. Klicka här

©Helige Ande (där inget annat anges). För bästa visning av Bibelskolan bör man ha en upplösning på 1024*768.
 Stiftelsen bibelskolan.com  Org. nr: 857209 - 5266, Postgiro: 402 30 79 - 9 för stödgåvor till driften av vår sajt.