Nyfikenhetsskolan: Tipsa en vän om denna sida...Till Bibelskolans startsida Att hittaa på bibelskolan Vägledning och hjälp 


Detta är nyfikenhetsvandring 31

4. Kraschen!

Vi går nu tillsammans med kvinnorna till graven. Är deras historia också vår? En gång var Jesus levande för oss. Vi anade hans närvaro. han rörde vid oss. Livet var så rikt. Jesus var levande för oss. Men plötsligt var allt borta. Det hände något i våra liv. Det kraschade för oss. Vi stängde till om oss. Man blev oåtkomlig för andra. Och så sitter man där med sina minnen. Där finns drömmandet tillbaka, annat var det förr. Förr var Jesus så levande för mig. Men nu. Nu finns tvivel, man känner sig ensam, övergiven i sina nederlag. Jesus är inte Herre längre. Andra makter och krafter tar över: Det är Missmod och Självanklagelser, Modlöshet, Trötthet.

Idag är de många som fastnat någonstans mellan Långfredag och Påskdag. Däremellan ligger den judiska sabbaten. Man står under Lagen. Där finns det Bud och Regler för livet och Krav och Borde och Måste och Recept på lyckan. Men livet självt och lyckan, den hittar man inte. Jesus är borta, Jesus är död.

Ibland kan mörkret kännas barmhärtigare än ljuset. I mörkret kan jag sitta och gråta. Tycka synd om mig själv. Men gryningen och ljuset avslöjar. Drömmarna försvinner. Jag går ut i arbetet lika oförlöst och tråkig. Samma gamla sjaskiga vardagsmänniska.

Men dagen efter, då gryningen kom, hände det något.

Vi möter det som händer tillsammans med ...

Avsnittsmeny, vandring 31 5. Kvinnorna vid graven.
Nyfikenhetsskolemeny: Skolstart | Nyfikenhetsarkivet | Skafferiet | Övrigt Bengt Pleijel

[an error occurred while processing this directive] Klicka här för att söka på bibelskolan Dagens lösen
Bibelordet inför helgen
Veckans utgivningar
i din maillåda. Klicka här
[an error occurred while processing this directive]
Vill du vara med och
stödja oss. Klicka här

©Helige Ande (där inget annat anges). För bästa visning av Bibelskolan bör man ha en upplösning på 1024*768.
 Stiftelsen bibelskolan.com  Org. nr: 857209 - 5266, Postgiro: 402 30 79 - 9 för stödgåvor till driften av vår sajt.