Nyfikenhetsskolan: Tipsa en vän om denna sida...Till Bibelskolans startsida Att hittaa på bibelskolan Vägledning och hjälp 


Detta är nyfikenhetsvandring 31

5. Kvinnorna vid graven.

Enligt Matteus var det två kvinnor: Maria från Magdala och den andra Maria. Enligt Markus var det tre kvinnor: Maria från Magdala och Maria, Jakobs mor och Salome. Lukas nämner Maria från Magdala, Johanna och Maria Jakobs mor. Men Lukas säger också att det fanns andra kvinnor med. Johannes nämner bara Maria från Magdala.

Ingen av de kvinnor som går till graven är Maria, Jesu mor. Hon var med vid korset. Men Johannes tog henne därifrån och hem till sig. Nu är hon inte med. Det finns gränser för vad en mor orkar med.

Den första kvinnan som nämns är Maria från Magdala. Hon var stadens synderska som alla talade illa om och föraktat. Men Jesus hade upprättat henne, givit henne människovärdet igen. Det är inte svårt att leva sig in i hennes situation nu. Han som givit henne människovärdet och var garantin för det, han var nu borta.

Det går omkring bland oss många mariamagdalenor. En gång levde man i tro och kärlek till Jesus. Men människor tog ifrån dem denna tro och denna kärlek. Man har drivit bort Jesus från dem. Jesus tillåts inte längre vandra fritt omkring. Man har gjort Jesus ofarlig. Han får varken vara oroaren eller tröstaren.

Dessa marior går nu till graven utan tanke på att något märkligt skulle inträffa. Ingen hade någon tanke på att han skulle vara uppstånden. Men varför går de dit? Var det för att ...

Avsnittsmeny, vandring 31 6. Vårda minnet av Jesus.
Nyfikenhetsskolemeny: Skolstart | Nyfikenhetsarkivet | Skafferiet | Övrigt Bengt Pleijel

[an error occurred while processing this directive] Klicka här för att söka på bibelskolan Dagens lösen
Bibelordet inför helgen
Veckans utgivningar
i din maillåda. Klicka här
[an error occurred while processing this directive]
Vill du vara med och
stödja oss. Klicka här

©Helige Ande (där inget annat anges). För bästa visning av Bibelskolan bör man ha en upplösning på 1024*768.
 Stiftelsen bibelskolan.com  Org. nr: 857209 - 5266, Postgiro: 402 30 79 - 9 för stödgåvor till driften av vår sajt.