Nyfikenhetsskolan: Tipsa en vän om denna sida...Till Bibelskolans startsida Att hittaa på bibelskolan Vägledning och hjälp 


Detta är nyfikenhetsvandring 31

8. Änglars budskap: Kom ihåg hans ord!

Vid graven möter de himmelska gestalter. Synen bländar dem. De blir rädda. Det är tydligen inte alldeles ofarligt att be om att få komma Gud nära. De sänkte blicken mot marken, berättar Lukas. De får en fråga: Varför söker ni den levande här bland de döda? Ibland viktigt att få den frågan: Varför...De får höra ett budskap: Han är inte här, han har uppstått. Ett ord med en enorm ljuskraft i. Det bryter genom mörkret, kylan, vintern..

Det som hände då det kan hända i våra instängda, tillknäppta, värmefattiga liv. Ett ord om Jesu seger kan nå in i oss och förvandla allt.

Kvinnorna påminns vid graven om vad Jesus sagt. Kom ihåg vad han sade till er. Vad hade han sagt? Han hade sagt att han måste dö för oss. Det finns ingen seger för ditt missmod, din självömkan, din fångenskap, dina problem utanför Golgata. Det är vid korset som det ondas makt bryts.

Kom ihåg vad han sade till er. Han hade sagt att han skulle uppstå på tredje dagen. Hans ord är ande och liv. När du tar emot hans ord kommer livet in i dig. Hans ord är liv för envar som finner dem och en läkedom för hela hans kropp, står det i Ordspråksboken 4:22.

Vinterkylan i ditt liv kan aldrig brytas, våren kan aldrig komma i ditt eget liv utom genom hans ord. Åter sänder hans sitt ord, så smälter det frusna, Psaltaren 147:18.

Kom ihåg vad han sade till er. Jesus säger: Om någon älskar mig, bevarar han mitt ord. (Johannes 14:23). Jesu ord är ljusord som besegrar mörkret och dödens krafter inom oss. Om kvinnorna står det: Då kom de ihåg hans ord. De gick bort från graven, gick ifrån döden, nederlagsplatserna, negativismens kalla värld. Och de berättade alltsammans för de elva och alla andra, står det.

Markus slutar sitt evangelium: Då lämnade de graven och sprang därifrån, darrande och utom sig. Och de sade ingenting till någon, för de var rädda. (Markus 16:8). Det dröjde kanske ett tag innan de vågade säga något.

När vi kommer ihåg hans ord och bär dem inom oss då kommer det in i oss en drivkraft Vi får gå ut i världen. Vi vågar ta trons steg mot andra och berätta vad vi har sett och hört. Men också räkna med att livets krafter möts av motstånd.

Avsnittsmeny, vandring 31 9. Sur reaktion.
Nyfikenhetsskolemeny: Skolstart | Nyfikenhetsarkivet | Skafferiet | Övrigt Bengt Pleijel

[an error occurred while processing this directive] Klicka här för att söka på bibelskolan Dagens lösen
Bibelordet inför helgen
Veckans utgivningar
i din maillåda. Klicka här
[an error occurred while processing this directive]
Vill du vara med och
stödja oss. Klicka här

©Helige Ande (där inget annat anges). För bästa visning av Bibelskolan bör man ha en upplösning på 1024*768.
 Stiftelsen bibelskolan.com  Org. nr: 857209 - 5266, Postgiro: 402 30 79 - 9 för stödgåvor till driften av vår sajt.