Nyfikenhetsskolan: Tipsa en vän om denna sida...Till Bibelskolans startsida Att hittaa på bibelskolan Vägledning och hjälp 


Detta är nyfikenhetsvandring 31

9. Sur reaktion.

Kvinnorna berättar, men apostlarna surar. De tyckte att det bara var prat och de trodde inte på dem. Det är lätt att ge upp, när det man säger om Jesus möts av motstånd, förakt eller bara en gäspning. Men ge inte upp. Man kan hålla på och försöka övertyga den ene efter den andre. Det känns ibland så hopplöst att göra det.

Men plötsligt är det någon som hajar till. I texten är det Petrus. Budskapet om uppståndelsen tar tag i honom. Han springer till graven. Enligt Johannes (se Johannes 20:1-10) var det inte bara Petrus som sprang utan också Johannes. Och Johannes sprang fortare än Petrus. Det de ser när de tittar in i graven, fylls av undran. Vad ser de? De ser svepeduken ligga där.. Varför lät de svepeduken vara kvar när de rövade bort Jesus? Var det kanske så att Jesus hade uppstått och bara passerat genom duken när han uppstod? Därför låg den kvar. En ny tro börjar tändas i honom. Petrus blev klippan som Jesus sedan skulle bygga sin kyrka på.

Avsnittsmeny, vandring 31 10. Det våras för kyrkan.
Nyfikenhetsskolemeny: Skolstart | Nyfikenhetsarkivet | Skafferiet | Övrigt Bengt Pleijel

[an error occurred while processing this directive] Klicka här för att söka på bibelskolan Dagens lösen
Bibelordet inför helgen
Veckans utgivningar
i din maillåda. Klicka här
[an error occurred while processing this directive]
Vill du vara med och
stödja oss. Klicka här

©Helige Ande (där inget annat anges). För bästa visning av Bibelskolan bör man ha en upplösning på 1024*768.
 Stiftelsen bibelskolan.com  Org. nr: 857209 - 5266, Postgiro: 402 30 79 - 9 för stödgåvor till driften av vår sajt.