Nyfikenhetsskolan: Tipsa en vän om denna sida...Till Bibelskolans startsida Att hittaa på bibelskolan Vägledning och hjälp 


Detta är nyfikenhetsvandring 32

3. Då kom Jesus emot dem

Det som övertygar Jesu närmaste är inte den tomma graven och inte att änglar kommer med märkliga påståenden. De första kristna gick inte på vad som helst. De var inte lika godtrogna som vi, som tror nästan vad som helst som sägs i TV och tidningar.. De första kristna letar efter bevis (se Apostlagärningarna 1:3) Det som gör dem bergfast övertygade är att Jesus själv visade sig för dem.

Efter de dramatiska händelserna på påskdagsmorgonen som Matteus berättar om (Matteus 28:1-4) får kvinnorna en order av ängeln:

Men ängeln sade till kvinnorna:
"Var inte rädda. Jag vet att ni söker
efter Jesus, som blev korsfäst.
Han är inte här, han har uppstått,
så som han sade. Kom och ser var han låg.
Skynda er sedan till hans lärjungar
och säg till dem: ´Han har uppstått från de döda,
och nu går han före er till Galiléen.
Där skall ni få se honom.` Nu har jag sagt er detta."

(Matteus 28:5-7)

Lärjungarna får alltså höra budskapet om att Jesus uppstått och de får order de skulle gå till Galiléen och träffa honom där. De går i lydnad. Och när vi går i lydnad för det himmelska budskapet så händer det något. Matteus berättar vad som händer:

De lämnade genast graven, och fyllda av bävan och glädje sprang de för att berätta det för hans lärjungar. Då kom Jesus emot dem och hälsade dem, och de gick fram, grep om hans fötter och hyllade honom. Men Jesus sade till dem: "Var inte rädda"
(Matteus 28:8-10)

Då kom Jesus emot dem. Jesus kommer emot dem och hälsar dem. I den gamla översättningen står det: Hell eder. Enligt levande bibeln säger Jesus: God morgon.

Då kom Jesus emot dem. Jesus kommer emot dem. Han bryter igenom deras självupptagenhet. Förstår ni att det här är nedskrivet för vår skull? Då vi lyder kommer vi loss från vår instängdhet i oss själva och vi stiger från klarhet till klarhet.

De gick fram till Jesus. De tar trons steg mot Jesus. För oss kan det betyda: Gå fram till din bibel, öppna den, lyssna in hans ord till dig. Det kan också betyda: Ta trons steg fram till ett nattvardsbord. Där möter du den Uppståndne. Hör hans kärleksord till dig: För dig! För dig!

Kvinnorna grep om hans fötter och hyllade honom. Jesus är fullt verklig. Någon man kan ta på. Inte en fantasi, inte en vålnad, inte ett spöke. Jesus är fullt verklig. Och de tillber honom där. Det hade de inte gjort förut. De förstår att Jesus nu är något mer: Guds Son i kraft.

Tillbedjan är den outsägliga lyckan att få vara inför honom. Tillbedjan är ett sätt att uttrycka sin kärlek.

Var inte rädda. Jesus säger så till kvinnorna. Var inte rädda. Kan ni höra hur Jesus säger detta till oss. Vi har så mycket rädslor som styr oss. Det enda som klarar av våra rädslor är att få komma inför Jesus som segrat över allt djävulskap. Hans fullkomliga kärlek driver ut rädslorna (1 Joh 1:18).

Avsnittsmeny, vandring 32 4. Att stämma möte
Nyfikenhetsskolemeny: Skolstart | Nyfikenhetsarkivet | Skafferiet | Övrigt Bengt Pleijel

[an error occurred while processing this directive] Klicka här för att söka på bibelskolan Dagens lösen
Bibelordet inför helgen
Veckans utgivningar
i din maillåda. Klicka här
[an error occurred while processing this directive]
Vill du vara med och
stödja oss. Klicka här

©Helige Ande (där inget annat anges). För bästa visning av Bibelskolan bör man ha en upplösning på 1024*768.
 Stiftelsen bibelskolan.com  Org. nr: 857209 - 5266, Postgiro: 402 30 79 - 9 för stödgåvor till driften av vår sajt.