Nyfikenhetsskolan: Tipsa en vän om denna sida...Till Bibelskolans startsida Att hittaa på bibelskolan Vägledning och hjälp 


Detta är nyfikenhetsvandring 32

4. Att stämma möte

Vi hör hur Jesus säger:

Gå och säg åt mina bröder att bege sig till Galiléen.
Där skall de få se mig.

(Matteus 28:10)

Jesus upprepar den befallning de redan fått av ängeln. Kvinnorna får inte stanna kvar i njutandet av Mästarens närhet. De får ett uppdrag. De skall vittna för lärjungarna om att Jesus har uppstått och lever. Dessa lärjungar som svikit honom, dessa fega, skröpliga lärjungar kallar Jesus för bröder. De får vara Jesus bröder och Guds barn. Han stämmer möte med dem i Galiléen.

Inte heller vi får stanna i gudsnjutning. Men vi får lära oss gudsfruktan. Vilka är våra mötesplatser där vi träffar Jesus. Vårt Galiléen - de ljuvliga stunderna med Jesus vid bibeln, där vi andas in hans friska liv i hans ord som är ande och liv. Hans ord sätter hjärtat i brand.

Brann inte våra hjärtan när han talade till oss på vägen och utlade skrifterna för oss.
(Lukas 24:32)

Våra mötesplatser är att få gå in i hans närvaro i nattvarden Det är ju där vi idag möter den korsfäste och uppståndne och tar emot hans friska liv.

Din död förkunnar vi, Herre,
din uppståndelse bekänner vi
till dess du kommer åter i härlighet.

Där händer det något med våra ögon.

När han sedan låg till bords med dem, tog han brödet läste tackbönen, bröt det och gav åt dem. Då öppnades deras ögon och de kände igenom.
(Lukas 24:30-31)

Kanske är det bara ett kort ögonblick. Hans närvaro blir så stark. Men jag erfar hur kärleken förnyas. Hans kärlek kommer in som eld i vårt blod. Jag ser Jesus med hjärtats ögon. Jag ser Guds lamm som tar bort mina synder. En förnyad kärlek.

Ni har inte sett honom men älskar honom ändå; ni ser honom ännu inte, men tror på honom och kan jubla i outsäglig, himmelsk glädje.
(1 Petr 1:8)

Jesus söker inte bara upp kvinnorna när de är tillsammans eller lärjungarna när de sitter bakom stängda dörrar eller är på väg till Emmaus. Han söker upp den enskilda människan. Det var två personer som hade det särskilt svårt som får var sitt besök. Först var det Simon Petrus. Sedan Maria Magdalena.

Avsnittsmeny, vandring 32 5. Han har visat sig för Simon
Nyfikenhetsskolemeny: Skolstart | Nyfikenhetsarkivet | Skafferiet | Övrigt Bengt Pleijel

[an error occurred while processing this directive] Klicka här för att söka på bibelskolan Dagens lösen
Bibelordet inför helgen
Veckans utgivningar
i din maillåda. Klicka här
[an error occurred while processing this directive]
Vill du vara med och
stödja oss. Klicka här

©Helige Ande (där inget annat anges). För bästa visning av Bibelskolan bör man ha en upplösning på 1024*768.
 Stiftelsen bibelskolan.com  Org. nr: 857209 - 5266, Postgiro: 402 30 79 - 9 för stödgåvor till driften av vår sajt.