Nyfikenhetsskolan: Tipsa en vän om denna sida...Till Bibelskolans startsida Att hittaa på bibelskolan Vägledning och hjälp 


Detta är nyfikenhetsvandring 34

1. Vi får leva i en ny lovsång

Petrus slår an det temat i ett brev som han en gång skrev till oss. Vi ser hur han sitter vid sin PC och gnolar fram en lovsång så att t.o.m tangenterna hoppar:

Välsignad är vår herre Jesu Kristi Gud och fader. I sin stora barmhärtighet har han fött oss på nytt till ett levande hopp genom Jesu Kristi uppståndelse från de döda
(1 Petrus brev 1:3)

Kan du hör vad han sjunger om? Han sjunger om vad den himmelske Fadern gjort för oss genom Jesus.

Han välsignar Gud. Vad betyder det? Vi är ju vana vid att höra hur Gud välsignar oss. Att Petrus välsignar Gud betyder att han prisar och lovar honom som är vår Herre Jesu Kristi Gud och Fader. Den Gud vi tror på finns inte långt bortom rymder vida. Han är den som gör sig känd för oss genom Jesus och som lider sig fram till oss genom Jesus. Han är vår Herre Jesu Kristi Gud och Fader.

För Jesu skull är vi Guds barn och får kalla Gud för Far. Både Sonen och Anden vill hjälpa oss att hitta denna lovsångsglädje och detta kärleks-förhållande till Abba, far (Se Joh 14:9, Gal 4: 4-6, Rom 8:14-17). Denne Far har hjärta för de arma ty i sin stora barmhärtighet har han fött oss på nytt till ett levande hopp (Det tyska ordet "Bei den Armen Herz" har blivit det svenska ordet barmhärtighet).

En som hittade in detta kärleksförhållande var Petrus Han som skriver i sitt brev till oss om detta. Brevet handlar om Livet som vi fick i dopet och hur va ska leva Livet.

Vi känner Petrus historia. Han ville så mycket. "Jag vill ge mitt liv för Jesus. Jag ska aldrig falla. Jag kan gå på vattnet. Jag kan kämpa". Det blev bara "jag, jag, jag". Han skulle känt sig hemma bland oss egotrippade svenskar. Och vi vet vad som hände med Petrus. Petrus faller och förnekar och ramlar ihop och deppar. Vår egen historia kan också berätta om sånt.

Men Jesus möter Petrus. Han upprättar honom. Han tar honom på nytt i sin tjänst. En gång efter detta sätter sig Petrus ned och skriver ett brev om detta. Han gnolar fram en bibelvisa.. Han välsignar vår herre Jesu Kristi Gud och Fader. Han skriver: I sin stora barmhärtighet har han fött oss på nytt till ett levande hopp genom Jesu Kristi uppståndelse från de döda.

Påskdagen är kristenhetens största glädjedag. Kristna över hela jorden sjunger och dansar och jublar och triumferar och är uppe långt fram på påsknatten (åtminstone i Åh kyrka i Bohuslän). Har man hittat påsklovsångsgnolet är det en sång som gärna fortsätter i bakhuvudet.

Avsnittsmeny, vandring 34 2. Vi får leva i ett levande hopp
Nyfikenhetsskolemeny: Skolstart | Nyfikenhetsarkivet | Skafferiet | Övrigt Bengt Pleijel

[an error occurred while processing this directive] Klicka här för att söka på bibelskolan Dagens lösen
Bibelordet inför helgen
Veckans utgivningar
i din maillåda. Klicka här
[an error occurred while processing this directive]
Vill du vara med och
stödja oss. Klicka här

©Helige Ande (där inget annat anges). För bästa visning av Bibelskolan bör man ha en upplösning på 1024*768.
 Stiftelsen bibelskolan.com  Org. nr: 857209 - 5266, Postgiro: 402 30 79 - 9 för stödgåvor till driften av vår sajt.