Nyfikenhetsskolan: Tipsa en vän om denna sida...Till Bibelskolans startsida Att hittaa på bibelskolan Vägledning och hjälp 


Detta är nyfikenhetsvandring 34

4. Vi får leva av Guds förlåtelse

Tes:
Jesu uppståndelse försäkrar oss
om Guds förlåtelse från gårdagarnas synder..

Förlåtelsen är ett av våra mest grundläggande behov och Guds bästa gåva. En läkare på ett sjukhus yttrade en gång att om han kunde försäkra patienterna om syndernas förlåtelse så skulle han kunna skicka hem hälften av dem.

Vi har alla svårt med våra gårdagar. Där finns ofta "ett lik i garderoben", sådant vi skäms över och som styr oss och fördömer oss. Vi går ofta baklänges in i framtiden och gräver i minnen från fornlåga dar. Jesus talade ofta ord om förlåtelse och frid. I salen i övre våningen talade han om sitt blod som skulle utgjutas till syndernas förlåtelse. Han förband den förlåtelse vi kan få med sin död. Han talade om att han måste dö för våra synders skull så att vi blev räddade och förlåtna.

Detta var vad han undervisade om. Men hur kan vi veta, om han har rätt att han genom sin död kan ge oss syndernas förlåtelse? Och svaret är att om han inte uppstått från de döda, om han inte synligen och offentligen hade visat sig ha uppstått från de döda, så skulle vi aldrig ha fått veta och våga tro på syndernas förlåtelse. Eller rakt på sak: Om Jesus inte uppstått så hade hela vår tro varit ett misstag. Paulus ser detta mycket klart:

Om Kristus inte har uppstått, ja, då är vår förkunnelse tom och tom är också er tro... ...om Kristus inte har uppstått då är er tro meningslös och ni är ännu kvar i era synder. Då är också de som avlidit i tron på Kristus förlorade.
(1 Korintierbrevet 15:14, 17-18)

Den fruktansvärda konsekvensen av om Jesu uppståndelse inte inträffat är alltså att apostlarna är falska vittnen, de som tror på Jesus är fortfarande oförlåtna och de kristna som dött i tron har gått förlorade. Men Paulus fortsätter att förkunna att Kristus uppstått från de döda. Han har inte dött förgäves. Jesu uppståndelse är beviset på att det som förkunnas om korset är giltigt och gäller.

Avsnittsmeny, vandring 34 5. Vi får leva av Guds kraft
Nyfikenhetsskolemeny: Skolstart | Nyfikenhetsarkivet | Skafferiet | Övrigt Bengt Pleijel

[an error occurred while processing this directive] Klicka här för att söka på bibelskolan Dagens lösen
Bibelordet inför helgen
Veckans utgivningar
i din maillåda. Klicka här
[an error occurred while processing this directive]
Vill du vara med och
stödja oss. Klicka här

©Helige Ande (där inget annat anges). För bästa visning av Bibelskolan bör man ha en upplösning på 1024*768.
 Stiftelsen bibelskolan.com  Org. nr: 857209 - 5266, Postgiro: 402 30 79 - 9 för stödgåvor till driften av vår sajt.