Nyfikenhetsskolan: Tipsa en vän om denna sida...Till Bibelskolans startsida Att hittaa på bibelskolan Vägledning och hjälp 


Detta är nyfikenhetsvandring 35

1. Spira eller spiral?

Ni kommer ihåg vad som hände på Långfredag. På Långfredag gnuggade djävulen sina händer. Han hade lyckats döda Guds son. Ära vare jag! sjöng han.

På Påskdagen måste han lomma i väg med bockfoten mellan svansen (eller vad det nu var han gjorde). Påskdagen är Djävulens svartaste olycksdag. Jesus uppstår. Jesus lever. Ära vare Gud!

Det finns många bevis på att Jesus uppstått, skriver Dr Lukas i Apostlagärningar 1:3.

Han framträdde för dem efter att ha lidit döden och gav dem många bevis på att han levde, då han under fyrtio dagar visade sig för dem.

Lärjungarna går inte på vad som helst. De letar efter bevis. De får erfara Jesu uppståndelse på många sätt. Jesus visar sig för sina lärjungar, han äter med dem, de får röra vid honom. (Se vandringar 31-34).

Det var nog klokt av Gud att inte låta Jesus födas i Sverige. Vi svenskar är mycket mer godtrogna. Vi kan gå på vad som helst. Se bara hur opinionsvindarna svänger upp och ned. Ja, men det har man ju sagt på TV.

Den stora frågan för oss är:
Vågar vi klara det här livet utan Jesus? Vi behöver honom som spiran bär, ty hans är makten, hans är segern.

Hur tror du Jesu spira ser ut? Jag tror att den ser ut som ett kors. Med den krossar han det onda. Med den upprättar han den svage. Vi själva vill ibland ta makten och spela herrar. Men det blir då inte en spira vi håller i handen. Det blir en spiral, där allt bara går runt och runt och upp och ner. Och där vi gnäller fram en egosång: Se på jag. När Jesus höjer sin spira, sitt segertecken, säger han: Se på mig.. Jag är den som kan klara av ditt liv.

Eftersom vi glömmer spiran, snurrar det runt för oss ibland. Men Jesus sätter stopp för den karusellen. Han ber för oss:

Fader. jag vill att de som du har gett mig skall vara med mig där jag är, för att de skall få se min härlighet ...
(Johannes 17:24)

Hörde du vad Jesus bad om? Han bad för dem som du har gett mig. Han syftar på dig!! Kan du se dig själv som en present som Fadern ger till sin son? Vad överraskad han blev!!
Han vill att du ska vara med Jesus. Och han vill att du ska få se hans härlighet. Han drar dig och mig och oss in i Jesu kraftfält. Där lugnar han ned oss och hjälper oss ur spiralens snurr. Vi får hjälpa att få ordning på våra liv.

Avsnittsmeny, vandring 35 2. Att flyga i luften
Nyfikenhetsskolemeny: Skolstart | Nyfikenhetsarkivet | Skafferiet | Övrigt Bengt Pleijel

[an error occurred while processing this directive] Klicka här för att söka på bibelskolan Dagens lösen
Bibelordet inför helgen
Veckans utgivningar
i din maillåda. Klicka här
[an error occurred while processing this directive]
Vill du vara med och
stödja oss. Klicka här

©Helige Ande (där inget annat anges). För bästa visning av Bibelskolan bör man ha en upplösning på 1024*768.
 Stiftelsen bibelskolan.com  Org. nr: 857209 - 5266, Postgiro: 402 30 79 - 9 för stödgåvor till driften av vår sajt.