Nyfikenhetsskolan: Tipsa en vän om denna sida...Till Bibelskolans startsida Att hittaa på bibelskolan Vägledning och hjälp 


Detta är nyfikenhetsvandring 35

4. Vita kläder

När lärjungarna står där och ser upp mot himlen kommer två män i vita kläder och ställer sig bredvid dem. När man får se en eller två eller flera män i vita kläder kan man misstänka att det rör sig om änglar. De vita kläderna är de himmelska kläderna. Vi alla ska ha vita kläder på oss när vi träffas i himlen. Inte jeans eller frack eller kortkort eller fikonlöv. De vita kläderna är Kristi rättfärdighet, den heliga skruden.

Änglarna ställer en fråga till dem: Varför står ni och ser mot himlen? Lärjungarnas uppgift nu är inte att vara stjärnskådare. De ska låta Jesus lämna dem. Men han kommer att återvända till jorden en gång. Också då skall han komma tillbaka personligen. Men han kommer inte ensam. Han kommer i sin härlighet tillsammans med sina änglar.

På himmelsfärdsdagen var det endast elva lärjungar som såg honom försvinna. När han kommer åter är det milliarder som skall se honom. I Bibelns sista bok står det:

Se, han kommer med molnen,
och varje öga skall se honom,
också de som har genomborrat honom.

(Johannes Upp. 1:7)

Och apostlarnas uppgift nu var inte att se uppåt utan utåt. De lyfter händerna uppåt för att ta emot kraft och välsignelse. Men sedan vänder de blicken utåt. De hade ju fått uppdraget att gå ut till jordens yttersta gräns.

Vår uppgift är inte att vara stjärnskådare eller himmelsdrömmare. Vår uppgift är att vara vittnen och förebedjare. Vi ska inte sitta och spekulera om tider och stunder som Fadern i sin makt har fastställt.

Vi måste ut och vittna om Jesus. Göra Jesus känd. Vara med bland dem som går ut och gör alla folk till lärjungar. Inte göra dem till Åhianer eller lutheraner eller suckianer eller pingstianer. Utan till lärjungar. Det sker genom dopet. Och att man lär sig vad Jesus har sagt och hålla fast vid det.

Detta säger Jesus i det trontal han håller på sin kröningsfest. Han går fram till lärjungarna och säger:

Åt mig har getts all makt i himlen och på jorden.
Gå därför ut och gör alla folk till lärjungar:
Döp dem i Faderns och Sonens och den helige Andes namn,
Och lär dem att hålla alla e bud jag har gett er.
Och jag är med er alla dagar till tidens slut.

(Matteus 28:18-20)

Vår uppgift är att lida fram Jesu kärlek på jorden till en förlorad värld. Därför måste vi gång på gång ta emot Jesu kärlek. Ty innan Jesus kommer tillbaka en sista gång kommer han tillbaka gång på gång, i en måltid av bröd och vin. Där gör Jesus Gud kände för oss. Varför? Jo, för att den kärlek som du har älskat mig med skall vara i dem och jag i dem. Detta är det sista Jesus säger till lärjungarna. Jag i dem. Johannes 17:26

Ger vandringarna ilskor, grubblor, tröstor och glädjor?
Kontakta då Bengt genom att klicka här.
Avsnittsmeny, vandring 35
Utskriftsvänlig vandring
Nyfikenhetsvandring 36
-
DÄRIFRÅN IGENKOMMANDE (del 1)
Nyfikenhetsskolemeny: Skolstart | Nyfikenhetsarkivet | Skafferiet | Övrigt Bengt Pleijel

[an error occurred while processing this directive] Klicka här för att söka på bibelskolan Dagens lösen
Bibelordet inför helgen
Veckans utgivningar
i din maillåda. Klicka här
[an error occurred while processing this directive]
Vill du vara med och
stödja oss. Klicka här

©Helige Ande (där inget annat anges). För bästa visning av Bibelskolan bör man ha en upplösning på 1024*768.
 Stiftelsen bibelskolan.com  Org. nr: 857209 - 5266, Postgiro: 402 30 79 - 9 för stödgåvor till driften av vår sajt.