Nyfikenhetsskolan: Tipsa en vän om denna sida...Till Bibelskolans startsida Att hittaa på bibelskolan Vägledning och hjälp 


Detta är nyfikenhetsvandring 38

3. Hur stämmer förtappelsen med Guds kärlek?

Vi frågar så. Vi har svårt att få detta att gå ihop.

Tänk om det är så att förtappelsen verkligen stämmer med Guds kärlek. Förtappelsens möjlighet är den yttersta konsekvensen av att Gud är kärleken. Gud är inte diktatorn. Diktatorn skrämmer till lydnad. Diktatorn tvingar alla in i sin gemenskap. Men GUD ÄR KÄRLEKEN. Han vill ha vårt frivilliga JA. Han vill älska oss. Och han vill bli älskad av oss. Men han tvingar oss inte till denna kärlek. Den som inte vill ha den slipper den. Han tillåter att den som inte vill ha med honom att göra, får gå sin egen väg bort från honom. Därför är förtappelsens möjlighet den yttersta konsekvensen av att GUD ÄR KÄRLEKEN.

Guds kärlek är inte slapp och snäll. Kärlekens Gud bli upprörd när vi trampar på varandra och gör varandra illa. Vid Lasaros grav blev Jesus upprörd och skakad i sitt innersta. Varför blev han upprörd? Inte bara för att han var ledsen över att Lasaros var död. Fotnoten säger att han blev upprörd mot ondskans makt. Vreden riktar sig mot de onda makterna. Vreden är kärlekens upprördhet. Och den vreden drabbar oss när vi går över till Guds fiende. Synd - det är överträdelse av kärlekens lag, det är att vi hoppar vi över det kärlekens skyddsräcke, som kärlekens Gud satt omkring det ömtåliga människolivet.
Men Gud är inte diktatorn. Han är kärleken. Kan inte tvinga någon enda av oss. Gud är kärleken, han ropar, han vädjar, han sänder Jesus, han griper gång på gång in. Om någon vet något om olycklig kärlek, kärlek som blev försmådd, nobbad, så är det Gud. Kärleken lider. Vi ser hans smärta när vi ser på Korset.

Vi ber med Domssöndagens kollektbön:

Herre vår Gud,
Du som inte vill någon syndares död,
styr våra hjärtan och tankar
med din helige Ande
så att vi med din rättvisa dom för ögonen
lever enligt din vilja
och sedan får vara hos dig i evigheten
Genom din Son Jesus Kristus, vår Herre.
Amen.

Avsnittsmeny, vandring 37 4. När ljuset kom in i världen
Nyfikenhetsskolemeny: Skolstart | Nyfikenhetsarkivet | Skafferiet | Övrigt Bengt Pleijel

[an error occurred while processing this directive] Klicka här för att söka på bibelskolan Dagens lösen
Bibelordet inför helgen
Veckans utgivningar
i din maillåda. Klicka här
[an error occurred while processing this directive]
Vill du vara med och
stödja oss. Klicka här

©Helige Ande (där inget annat anges). För bästa visning av Bibelskolan bör man ha en upplösning på 1024*768.
 Stiftelsen bibelskolan.com  Org. nr: 857209 - 5266, Postgiro: 402 30 79 - 9 för stödgåvor till driften av vår sajt.