Nyfikenhetsskolan: Tipsa en vän om denna sida...Till Bibelskolans startsida Att hittaa på bibelskolan Vägledning och hjälp 


Detta är nyfikenhetsvandring 46


Fjärde dörren:

Kungen låter oss vara med
vid sin himmelsfärd

Medan de såg mot himlen dit han for upp, se då stod två män i vita kläder hos dem. Och de sade: "Ni män från Galileen, varför står ni och ser mot himlen? Denne Jesus som har blivit upptagen från er till himlen, han skall komma igen på samma sätt som ni har sett honom fara upp till himlen."
(Apostlagärningarna 1:10-11, Läs också Lukas 24:50-53)

Två män i vita kläder kommer och ställer sig bredvid dem. De vita kläder, det är de himmelska kläderna. De måste vara änglar.

Änglarna vill nu understryka mycket kraftigt både för apostlarna och oss att uppgiften inte är att stjärnskådare. De skall låta Jesus gå. Han kommer att återvända på samma sätt i hans egen tid. Också då skall Jesus komma tillbaka personligen. Men då kommer han inte ensam. Han kommer i sin härlighet och alla änglar med honom (Matt 25:31).

På himmelsfärdsdagen var det endast 11 apostlar som såg honom försvinna. När han kommer åter är det milliarder som skall se honom.

Se, han kommer med molnen,
Och varje öga skall se honom,
Även de som har genomborrat honom.

(Joh Upp 1:7)

Apostlarnas uppgift nu var inte att se uppåt utan utåt. De hade ju fått uppdraget att gå ut till jordens yttersta gräns.

Och vår uppgift är inte att vara stjärnskådare och himmelsdrömmare. Vår uppgift är att vara vittnen. Vi ska inte sitta och spekulera om tider och stunder som Fadern i sin makt har fastställt. Vi måste ut och vittna om Jesus.
Vi ska inte syssla med himlen utan gå ut till hela världen med evangelium. Vi ska lida fram Jesu kärlek på jorden till en förlorad värld. Varför står ni och ser mot himlen? Tänk efter om du har rätt ögonmärke. Sluta drömma!

På vandring 30 kan du repetera fler tankar om Jesu himmelsfärd.

Avsnittsmeny, vandring 46 Kungen har befallt oss att vänta
på Pingst. Och vi lyder!
Nyfikenhetsskolemeny: Skolstart | Nyfikenhetsarkivet | Skafferiet | Övrigt Bengt Pleijel

[an error occurred while processing this directive] Klicka här för att söka på bibelskolan Dagens lösen
Bibelordet inför helgen
Veckans utgivningar
i din maillåda. Klicka här
[an error occurred while processing this directive]
Vill du vara med och
stödja oss. Klicka här

©Helige Ande (där inget annat anges). För bästa visning av Bibelskolan bör man ha en upplösning på 1024*768.
 Stiftelsen bibelskolan.com  Org. nr: 857209 - 5266, Postgiro: 402 30 79 - 9 för stödgåvor till driften av vår sajt.