Upptäck Bibeln, guidning in i landet Kristen tro.

[an error occurred while processing this directive]
Detta är Nyfikenhetsvandring 49Utskriftsvänlig
Avsnittsmeny

2. Den helige Ande fortsätter

När man sagt sitt JA till sitt dop får man erfarenheter av den helige Andes liv. Men när man börjar tala om erfarenheter av Andens liv, bör man vara försiktig. Gud skräddarsyr nämligen erfarenheterna åt var och en. Han har något alldeles speciellt att ge dig. Snegla inte åt höger och vänster och jämför dig inte med andra. Sätt inte upp en mall för andra att "så här måste du uppleva Anden". Den helige Ande är suverän. Han kan inte låsas in i ett system. Andens vind blåser vart den vill (Joh 3:8).

Men säg JA till Anden och låt Anden leda dig steg för steg. Om du får vad man kallar en "second blessing", en andra välsignelse, kanske en dramatisk erfarenhet av den helige Andes liv, ett andedop eller vad du vill kalla det, så tacka Gud för det. Men vet att det finns också en tredje och fjärde och tusende och miljonte välsignelse. Trona aldrig på minnen av upplevelser och erfarenheter. Använd dem så att du växer och kommer vidare. Anden ger dig också påtagliga erfarenheter av sin närvaro i ensamhet, i nöd och mörker. Det är en erfarenhet innanför och bortom alla känslor.

Andens vind blåser för att driva Guds barn framåt (Rom 8:14). Inte för att blåsa in i oss och pumpa oss som ballonger. Då flyger vi i luften och råkar ut för HÖG FÄRD. Anden driver oss till källan för att få fylla vår inre bägare med Guds kärlek (Rom 5:5). Den behöver vi som en inre källa och kraftresurs för att orka med att leva i denna värld.

Illustratör: Berit SimonssonIbland tycker du att din inre motor inte fungerar. Den hackar och hostar och du kommer inte vidare. Du kanske behöver få tala med någon som kan ge dig själavård och leda dig till Honom som kan rena från all smuts som kommit in i ditt inre maskineri, (1 Joh 1:7) och hela det som gått sönder. Du behöver få din inre bägare påfylld. Du behöver någon som kan lägga startkablarna på dig så att batteriet inom dig får ny kraft (se Apg 19:6). Det finns kanske förbönsgudstjänster i din församling, där det finns dem som kan lägga händerna på dig och be för dig. Då kan det hända att det liv som du fick i dopet förlöses. Dina ögon öppnas och du ser, häpnar och tar emot Guds rikes rika liv.

Den helige Ande är mycket angelägen om vårt inre liv.

3. Den helige Ande kommer in i oss

[an error occurred while processing this directive]