Upptäck Bibeln, guidning in i landet Kristen tro.

[an error occurred while processing this directive]
Detta är Nyfikenhetsvandring 49Utskriftsvänlig
Avsnittsmeny

10. Den helige Ande hjälper oss med våra tre problem

Vi har bara tre problem, ty alla problem kan sammanfattas i dessa tre:

a) Vi har problem med varandra
När vi har problem med varandra talar vi inte med varandra. Om vi säger något kanske orden blir vassa och kalla. Vi klarar absolut inte av att underordna oss varandra. Vi ser ner på varandra, kanske föraktar varandra.
b) Vi har problem med oss själva
Jag begriper mig inte på mig själv. Varför är jag så låst och knepig? Jag måste hävda mig, skryta, skrävla, tala om att här kommer jag. Sjunga till min egen ära.
c) Vi har problem med Gud
Då gnäller och klagar vi på Gud. Hur kan Gud tillåta? Varför gör han inget?

Alla dessa problem vill den helige Ande hjälpa oss med. Paulus sjunger om detta i Ef 5:18-21.

Låt er uppfyllas av Anden så att ni talar till varandra med psalmer, hymner och andliga sånger, och sjunger och spelar för Herren i era hjärtan. Tacka alltid vår Gud och Fader för allt i vår Herre Jesu Kristi namn. Underordna er varandra i Kristi fruktan.
(Ef 5:18-21)

Nyckeln är tydligen att något händer med oss i vårt inre. När vi låter den helige Ande uppfylla oss har vi en inre motor som klarar av våra tre problem. Då hittar vi ett nytt sätt att kommunicera med varandra, vårt samtal blir präglat av den kärleksatmosfär som finns i de psalmer, hymner och andliga sånger, som vi sjunger i gudstjänsten. Den helige Ande hjälper mig med mig själv, jag blir befriad från mig själv och kan sjunga till Guds ära. Den helige Ande hjälper mig att se allt som händer i ljuset av Guds kärlek i Kristus. Jag upptäcker att jag kan börja tacka både för det och det och det .


Nu är vandringen slut för denna gång. Nästan. Innan du stänger stanna till en stund i reflektion. Och var nyfiken på överraskningen som jag lovade. Och sedan kommer en bit till som jag gömt undan i Skafferiet för de allra modigaste.

Ger vandringen ilskor, grubblor, tröstor och glädjor?
Kontakta då Bengt genom att klicka på kontakt sida längs ner.
Reflektion, en överraskning och något i Skafferiet

[an error occurred while processing this directive]