Upptäck Bibeln, guidning in i landet Kristen tro.

[an error occurred while processing this directive]
Detta är Nyfikenhetsvandring 56Utskriftsvänlig
Avsnittsmeny

1. Andens frukt växer fram

Andens frukt växer fram. Gåvorna kan komma snabbt. Frukten växer långsamt. Frukten är inte mina gärningar. Köttet har gärningar. Köttets gärningar är uppenbara skriver Paulus i Gal 5:19 Vad köttet ger är lätt att se, säger X2000. Där mitt stora Jag regerar och står i centrum blir det så mycket som är smutsigt och dumt. Det blir splittringar och intriger. Köttet ger kätterier, står det. (Min skrivmaskin brukar stava fel så att det i stället blir att köttet ger kötterier)

Andens frukt växer fram. Växandet är alltid ett mysterium. Men vi kan ändå förstå hur det sker. När levande vatten faller över Ordets frö, som såtts ut i våra hjärtan, och kärlekens värme är i rörelse, då börjar det som såtts att gro, växa, spira. Ett nytt liv kommer fram. Rötter söker sig ned i marken, stjälken skjuter i höjden, plantan växer, bladen tittar fram och blommorna slår ut. Det finns tider i våra liv då det blir en ny vår En ny friskhet kommer över oss och in i oss. Blommorna slår ut och blomkalkarna öppnar sig mot Herren och det blir en ny lovsång, en ny kärlek, en ny glädje och en helt annan klarsyn (Kanske den erfarenhet man kallar "andedopet" kan beskrivas så).

Men "ofta tystnar här vår sång". Något händer. Blommorna faller av. Allt känns visset. Jag får svårt att begripa mig på mig själv och på Gud. Varför vissnar allt så fort? Jag trodde att jag hittat ett nytt liv och en ny glädje. På det stora mötet och i den härliga gudstjänsten kändes allt så underbart. Men nu efteråt känner jag mig så ful och så vissen och så tråkig....

Det är nu jag kan börja upptäcka vad som är Guds mening med mitt liv. Ty den var inte att jag skulle stå där och blomma och bli beundrad. Det är viktigt att blombladen får falla av. För då kan något mer hända. Vad händer? Det kommer fram en liten kart. Och den blir större och större och större. Det är frukten som växer fram. Meningen med mitt liv var inte att JAG skulle förverkliga MIG. Guds mening med mitt liv var att jag skulle frigöras från mig själv, från mitt eget stora och tröttsamma och ömtåliga Jag. Andens frukt är ju livet från Jesus. Det är Jesu sinne, Jesu karaktär, som Anden vill förverkliga i mig. Jag får något från Jesus att ge till de människor som kommer i min väg. Människor omkring mig mår betydligt bättre om det blir så. Frukten är ju till för dem som kommer i min väg. Äppelträdet äter inte själv sina äpplen.

2. Andens frukt är ett poträtt av Jesus

[an error occurred while processing this directive]

[an error occurred while processing this directive]