Upptäck Bibeln, guidning in i landet Kristen tro.

[an error occurred while processing this directive]
Detta är Nyfikenhetsvandring 56Utskriftsvänlig
Avsnittsmeny

4. När frukten tar slut

Om du saknar någon av Andens niofaldiga frukt är receptet inte att ta sig i kragen och försöka och försöka och anstränga sig att arbeta fram lite mer kärlek, tålamod och glädje ... Sådana ansträngningar är som julgransfrukter man hänger på. Människor är ofta väldigt känsliga för vad som är äkta eller inte.

Och om du saknar frukt måste receptet vara: Bli stilla hos Jesus. Bekänn som synd din brist på kärlek, tålamod..... Tala med honom hur svårt du har det med vissa människor. Tag sedan emot förlåtelsen och reningen från Jesus. Öppna dig för honom. . Se dig själv som en vacker frukt i vinstocken. Låt hans liv strömma in i dig. Det är då frukten växer fram, den frukt som förhärligar Fadern.

Nu kan det ju också hända att du har frukt, men när någon plockar frukten från dig får han ett surkart. Frukten har inte hunnit mogna än. Receptet måste då vara att du unnar dig att få komma in i solvärmen och kärleken från Jesus.
Hemligheten med Andens frukt hittar du i Joh 15:5: Om någon förblir i mig och jag i honom, bär han rik frukt. Frukterna växer fram i det kraftfält som heter i Kristus. Och frukterna är alltid till för din nästa. Du får något från Jesus att ge till dem som kommer i din väg. Äppelträdet äter aldrig själv sina äpplen. Det står där och sträcker sina grenar mot dem som kommer i dess väg.
Du kan aldrig förändra någon människa omkring dig. Men Gud kan förändra dem då han först fått förändra och omforma dig. Kan du känna Faderns längtan efter att få bjuda människor omkring på ett stort fat med härlig frukt?

Ger vandringen ilskor, grubblor, tröstor och glädjor?
Kontakta då Bengt genom att klicka på kontakt sida längs ner.
Reflektion vandring 56

[an error occurred while processing this directive]

[an error occurred while processing this directive]