[an error occurred while processing this directive]
   
 Wilfrid Stinissen: Tipsa en vän om denna sida...Till Bibelskolans startsida Att hittaa på bibelskolan Vägledning och hjälp 

Wilfrid Stinissens texter tar Guds existens på allvar

Trygg i Jesu seger

I broder Wilfrids bok "I dag är Guds dag" finns det dagliga texter anpassade för 40 dagars fastetid och 50 dagars påsktid. Större delen av de kommande veckornas Stinissen-texter är hämtade från dessa sidor.

I förtalet till sin andaktsbok skriver broder Wilfrid:
"Andlig läsning bör alltid föregås av åtminstone några ögonblick av tyst inre samling, då du låter de dagliga omsorgerna sjunka till ro och gör dig öppen och disponibel."

Det bästa sättet att samla sig är att be en kort bön om lyhördhet att ta emot vad Gud vill säga oss. Vi kan be med egna ord eller använda en bön vi tycker om. För fastetidens texter föreslår jag dessa verser ur Svenska psalmboken nr 438:

O Jesus, frigör med ditt ord den bundna kraft som i oss bor, att dig vi tjänar, dig vi ser i dem vi är tillsammans med. - Bered ett rum, en rymd för dig i vår församling och vårt liv. Bered oss nu i fastans tid att Kristi påsk vår påsk kan bli.

Om Gud är för oss, vem kan då vara mot oss?
Han som inte skonade sin egen son utan utlämnade honom för att hjälpa oss alla, varför skall han inte skänka oss allt med honom?...
Vem kan då skilja oss från Kristi kärlek? Nöd eller ångest...? ...
Nej, över allt detta triumferar vi genom honom som har visat oss sin kärlek.

(Ur kap 8)

Trygg i Jesu seger

Jesu kamp mot djävulen i öknen är en kosmisk kamp, en sammanstötning av de högsta andliga makterna på en nivå vars djup vi med vårt begränsade förstånd aldrig ens kan ana. Ur denna kamp träder Jesus fram som segrare. I öknen vinner Jesus en första seger över mörkret. På korset blir denna seger definitivt bekräftad.
Jesus har besegrat det onda en gång för alla. Men han behåller inte segern som sin egendom. Det är för vår skull han har kämpat och för vår skull han har övervunnit allt som vill locka oss bort från Gud. Som den lille David kämpade mot Goljat och vann seger över filistéerna för hela folkets skull (1 Sam 17), så är Jesu seger hela mänsklighetens seger.
Den som förblir i Jesus besegrar allt ont och allt mörker. Om du är svag eller stark spelar ingen roll. Det är Jesus som kämpar i och genom dig, och han är stark.

Har du inte många gånger upplevt, när du blev besegrad av det ondas lockelser och gav efter för en frestelse, att det skedde för att du inte höll dig nära Jesus? Du kämpade på egen hand, eller kanske du inte alls kämpade, och därför var du inte lydig mot det goda som samvetet talade om för dig.
När du förblir i Jesus, när du litar på honom och vänder dig i bön till honom, har det onda ingen makt över dig.
Du behöver inte vara rädd för kampen. Jesus har redan utkämpat den åt dig. Du får vara trygg i hans seger.


Textkälla: I dag är Guds dag.
W Stinissen boktips

De tre heliga påskdagarna...

Extra påskläsning...

 W Stinissen meny: Arkiv | Stinissen just nu! | Wilfrid Stinissen | Brev till Dig | Vill du köpa W Stinissen bok

[an error occurred while processing this directive] Klicka här för att söka på bibelskolan Dagens lösen
Bibelordet inför helgen
Veckans utgivningar
i din maillåda. Klicka här
[an error occurred while processing this directive]
Vill du vara med och
stödja oss. Klicka här

©Helige Ande (där inget annat anges). För bästa visning av Bibelskolan bör man ha en upplösning på 1024*768.
 Stiftelsen bibelskolan.com  Org. nr: 857209 - 5266, Postgiro: 402 30 79 - 9 för stödgåvor till driften av vår sajt.