[an error occurred while processing this directive]
   
 Wilfrid Stinissen: Tipsa en vän om denna sida...Till Bibelskolans startsida Att hittaa på bibelskolan Vägledning och hjälp 

Wilfrid Stinissens texter tar Guds existens på allvar

För din skull blev Kristus gjord till synd! - har du tackat Gud för det?

Om den inre bönen handlade en tidigare text av fader Wilfrid. Då och då kommer jag att låta honom återvända till det temtat här i bibelskolan. Det finns stor anledning till det. Han har skrivit så mycket och så bra om denna böneform.

De närmaste tiden kommer dock Stinissen-texterna att handla om Kristus. Snart får vi ju fira Påsk, årets största Kristus-fest. Vi påminns om varför Kristus dog. Från en sida sett är Herrens död en mänsklig tragedi men från en annan ger den oss anledning till "att ödmjukt böja knä och tillbe Fadern i tacksamhet". Det var ju av fri vilja som Kristus gav sitt liv.

Först kan vi be med dessa eller/och egna ord:

Herre, min Gud, du talar till oss genom mänskliga
ord och använder dem som redskap för att dra oss närmare dig.
Gör mig öppen och lyhörd så att jag kan ta emot vad du inifrån vill säga mig, nu då jag blir stilla för att läsa några ord om dig.
Ge mitt inre öga ljus till att se sanningen om dig
och din skapade värld, och rena mitt hjärta så att din kraft kan uppfylla och förvandla mig.
Amen.

"Men Gud bevisar sin kärlek till oss genom att
Kristus dog för oss medan vi ännu var syndare"

(Rom. 5:8)

För din skull blev Kristus gjord till synd! - har du tackat Gud för det?

Bibelns grundläggande budskap skulle kunna sammanfattas så: ''Du människa som trodde att du var ensam, du är inte ensam. Gud finns, och han är en Gud för dig, med dig.''
Den människa som verkligen är uppriktig och inte försöker fly från sig själv konfronteras förr eller senare med intrycket av en djup ensamhet. Hon lever kanske i rikt umgänge med andra, har många goda relationer, men i sitt innersta är hon ändå otillfredsställd. ''i grund och botten är det ingen som intresserar sig för mig. Det som verkligen rör mig, det som inspirerar och driver mig, det lämnar andra likgiltiga. Hur mycket mina vänner än försäkrar mig om att de deltar i allt som angår mig, så finns det ändå en yttersta besvikelse. De andra når mig endast i den mån jag spelar med i deras skådespel, de når aldrig min egentliga verklighet. I grunden är och förblir jag ensam.''
Nej, säger Bibeln, du är inte ensam. Gud intresserar sig för dig. Han gör det i så hög grad att han vill träda in i och dela din situation. Ordet som är hos Gud, och som är Gud, blir människa som du. Han sätter sig själv på spel för din skull. "Han har älskat dig och offrat sig för dig" (Ga1 2:20).
Hans kärleksförklaringar till dig finns alltid tillgängliga i din Bibel. På varje sida avslöjas Guds passionerade intresse för människan, hur outtröttligt han söker henne förr att hon skall ta emot hans kärlek och träda in i ömsesidig gemenskap med honom. Om du öppnar ditt hjärta samtidigt som du öppnar din Bibel, kan du aldrig mer se dig själv som ointressant.
Så långt jag ännu lever här i världen, lever jag i tron på Guds Son, som har älskat mig och offrat sig för mig (Gal 3:20).


Textkälla: I dag är Guds dag.
W Stinissen boktips

De tre heliga påskdagarna...

Extra påskläsning...

 W Stinissen meny: Arkiv | Stinissen just nu! | Wilfrid Stinissen | Brev till Dig | Vill du köpa W Stinissen bok

[an error occurred while processing this directive] Klicka här för att söka på bibelskolan Dagens lösen
Bibelordet inför helgen
Veckans utgivningar
i din maillåda. Klicka här
[an error occurred while processing this directive]
Vill du vara med och
stödja oss. Klicka här

©Helige Ande (där inget annat anges). För bästa visning av Bibelskolan bör man ha en upplösning på 1024*768.
 Stiftelsen bibelskolan.com  Org. nr: 857209 - 5266, Postgiro: 402 30 79 - 9 för stödgåvor till driften av vår sajt.