[an error occurred while processing this directive]
 Bibelskolenytt: Tipsa en vän om denna sida... Till Bibelskolans startsida Att hittaa på bibelskolan Ta mig till boktipsar sidor... Bibelskolans nödutgång  
Vandrings guider

Anders Piltz: Tag mig dit
Även idag är det mycket viktigt att någon förklarar den kristna tron. Det finns ett seriöst sökande och för att kunna säga något vettigt måste man ta både den kristna tron och dagens människa på stort allvar. Det är vad jag försöker göra," säger Piltz

Anders Arborelius ocd: Tag mig dit
Biskop Anders är en f d medbroder till Wilfrid Stinissen. Före sin biskopsutnämning delade han under många år livet med munkarna i Norraby kloster på skåneslätten. Liksom sin medbroder Wilfrid är biskop Anders en uppskattad predikant och författare.

Agneta Enander: Tag mig dit
Du får exempel att känna igen dig i. Du läser t ex om de första människorna i Första Mosebok. Det är Adam och Eva som du träffar i Edens lustgård, Paradiset. Samtidigt är de exempel på det mänskliga, på mänskligheten. Lägg märke till namnens betydelse: Eva = leva och Adam = människa. Det blir bland annat ditt eget liv du läser om. Vilken chans att se meningen och den röda tråden i ditt liv!

Bengt Pleijel: Tag mig dit
Bengt är en mycket uppskattad och anlitad bibelutläggare. Han har skrivit ett flertal kommentarer till olika bibelböcker på ett sätt som bara han kan. Bengt lade grundstenen till Bibelskolan påsken 2000 med sin nyfikenhetsvandring in i landet kristen tro "Nyfikenhetsskolan". Oaser i öknen och De himelrika är ytterligare två andra vandringar med Bengt som guide. Plus div. andra små skrifter.

Judy Breneman - Kvinnorna i Bibeln: Tag mig dit
Här finner vi ut en av Bibelns många rikedomar. Judy Breneman skribent på tidningen Junia lotsar oss genom Bibelns kvinnor. Vad vore vi män utan våra fanrtastiska kvinnor.

Erling Ivarsson & Åke Danielsson: Tag mig dit
Kommentar till Johannesevangeliet med titeln Han såg och trodde. Boken skrevs 1991 av Erling Ivarsson och Åke Danielsson och gavs ut på det numera nedlagda GA Förlaget. Vi gör det med benäget tillstånd av Åke Danielsson och också för att hedra minnet av hans medförfattare, som alltför tidigt slutade sina dagar. Erling Ivarsson var en ovanligt begåvad predikant och bibelutläggare och är saknad av många.

Eva Spångberg: Tag mig dit

Kerstin Arthur Nilsson: Tag mig dit

Tomas Sjödin: Tag mig dit

W Stinissen ocd: Tag mig dit
W Stinissen är en av Nordens främsta andliga ledare. Han är uppväxt i Belgien, men flyttade redan 1967 till Sverige och var med att bygga upp Karmeliternas verksamhet. Sedan dess har han förmedlat Guds ord till en stadigt växande läsarskara. Vi kontaktade honom och framförde idén vi hade med en Stinissen vandring, vilket han med glädje ville deltaga i.

Korta stärkande vandringar:

Gud är.... Tag mig dit
Gud har humor hävdar vi bestämt. En sida som med glimten i ögat vill visa vad Gud är eller kanske inte är.

Extra läsning: Tag mig dit
Här finner du material som ännu inte funnit sin plats på Bibelskolan, material från tidningar/församlingsblad som gör fördjupningar i sitt tryckta material och presentationer av böcker/författare som bjuder på ett/flera utdrag ur sina böcker.

Tanke vandringar: Tag mig dit


[an error occurred while processing this directive] Dagens lösen
Bibelordet inför helgen
Böne- Bibelstudie
grupper. Klicka här
Vill du vara med och
stödja oss. Klicka här

©Helige Ande (där inget annat anges). För bästa visning av Bibelskolan bör man ha en upplösning på 1024*768.
 Stiftelsen bibelskolan.com  Org. nr: 857209 - 5266, Postgiro: 402 30 79 - 9 för stödgåvor till driften av vår sajt.